Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 dec 2007 - Anul XII, nr. 299 (3668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acţiune

Poliţia Rutieră „vânează” maşinile parcate neregulamentar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţia Rutieră Suceava a demarat o serie de acţiuni menite să identifice autovehiculele parcate neregulamentar pe străzile din municipiu, în special în zonele foarte aglomerate.

Primele „victime” acestei acţiuni au fost proprietarii autovehiculelor parcate pe strada Alexandru cel Bun, în zona Primăriei, pe trotuarul din partea dreaptă a sensului de mers.

Agenţii din cadrul Poliţiei Rutiere Suceava, care au constatat că trotuarele fuseseră transformate integral în locuri de parcare, au fotografiat aceste maşini, numărul de înmatriculare al fiecărui autovehicul fiind, ulterior, căutat în baza de date, în vederea identificării proprietarilor. Aceştia din urmă vor avea parte de o surpriză mai puţin plăcută în zilele următoare.

„Invitaţie” la Poliţie

Potrivit şefului Poliţiei Rutiere Suceava, comisarul şef Laurenţiu Hermeniuc, proprietarii autovehiculelor vor primi acasă „o invitaţie” de a se prezenta la sediul instituţiei, unde vor fi înştiinţaţi cu privire la sancţiunile primite, două puncte de penalizare şi între şase şi opt puncte de amendă. Amenzile aplicate pentru oprirea interzisă vor fi cuprinse între 234 şi 312 lei.

„Credem că cele două puncte de penalizare care se aplică îi vor conştientiza pe suceveni, mai mult decât o amendă, pentru a nu mai opri în locuri nepermise. Acţiunea Poliţiei Rutiere vizează conducătorii auto care, în mod vădit, încurcă traficul rutier şi pietonal”, a explicat comisarul şef Laurenţiu Hermeniuc.

Verificările Poliţiei Rutiere vizează oprirea pe trotuare, fără ca pietonilor să le rămâne cel puţin un metru pentru a circula fără a fi nevoiţi să iasă pe carosabil, oprirea în zonele de preselecţie a intersecţiilor aglomerate sau în staţiile pentru transportul în comun.

Este cazul străzii Narciselor, al intersecţiei bulevardului Ana Ipătescu cu strada Mitropoliei, al staţiilor de la Bancă şi Policlinică.

Angajaţi ai Primăriei, erijaţi în agenţi de circulaţie

Mai mulţi proprietari de autovehicule, care au parcat, săptămâna trecută, în zona Primăriei Suceava, pe strada Alexandru cel Bun, au avut surpriza să găsească un bileţel prin care erau anunţaţi că „este interzisă parcarea pe trotuar”, parcarea fiind „obligatorie pe carosabil, pe partea stângă”. Bileţelul, de altfel nesemnat de nici o autoritate în domeniul rutier, i-a indus în eroare pe şoferii care nu au putut ţine cont de aceste „avertismente”.

Bileţelul cu pricina a fost postat sub ştergătoarele de parbriz de şeful Serviciului Sistematizări Rutiere din cadrul Primăriei Suceava, Teodor Vătui.

Acesta a precizat că a luat această decizie în urma sesizărilor repetate venite din partea unor suceveni deranjaţi că nu se pot deplasa pe trotuar din cauza autovehiculelor parcate la întâmplare. Reprezentantul Primăriei, care nu a anunţat nici conducerea instituţiei cu privire la această decizie, dar nici nu a semnat bileţelul cu avertismente, nu cunoaşte însă legislaţia rutieră, ce permite parcarea pe trotuar, chiar şi pe ambele părţi ale sensului unic, cu condiţia de a nu obstrucţiona circulaţia rutieră şi pietonală.

Comisarul şef Laurenţiu Hermeniuc a declarat că acţiunea Poliţiei Rutiere nu are nici o legătură cu decizia reprezentanţilor Primăriei care, atunci când introduc o reglementare suplimentară legislaţiei rutiere, trebuie să o pună în practică prin mijloace specifice de semnalizare rutieră.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia Rutieră „vânează” maşinile parcate neregulamentar.
 Vizualizări articol: 974 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 6 voturi
Poliţia Rutieră „vânează” maşinile parcate neregulamentar4.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Parcarile unde sunt? trimis de
(13 dec 2007, 11:33:03
Normal ca la aplicat sanctiuni si altele politia este numai buna. Dar de ce nu se fac niste parcari? Bine ca si-au inchis parcarea de langa primarie ca sa-si parcheze doar ei masinile cand ,daca nu ma insel in spate la subsol este construit garaj.
1.1  RE: Parcarile unde sunt? trimis de
(13 dec 2007, 13:40:33
mai animalelor, da va mai trebuiesc masini? lasa-ti sa avem numai noi bmw-uri mercedesuri passaturi...voi mergeti pe jos ca e mai sanatos...
1.2  RE: Parcarile unde sunt? trimis de
(13 dec 2007, 13:44:56
fratilor nu mai visati la centuri si alte treburi....centura orasului va fi gata peste 10 ani, iar peste alti zece se va face si o infrastructura corelata nevoilor cetatenilor.....la centura de-abia se discuta despre care din consilieri si alte persoane din primarie sa isi faca inca cateva case...in momentul exproprierii sa aiba cascavalu cat mai mare intrat in cont...si ca sa va demonsterz ca nu vorbesc aiurea...ia verificati oleaca cate 3 case are Zarojeanu...nu stiu cum exact pe traseul centurii....cu astfel de conducatori ai patriei, halal neam ce ii voteaza.
1.3  RE: Parcarile unde sunt? trimis de
(13 dec 2007, 15:36:27
Raspunsul oficial nu o sa vina.Variante exista.Cind ai treaba la primarie poti parca vis a vis de Zimbru,printre blocurile din spatele restaurantului aflat in fata primariei,in parcare la Kaufland sau in caz extrem in parcarea de linga spital.Si exemple sunt pt toate institutiile.Dar in tara neamului prost,imbogatit peste noapte,a merge pe jos 500-600 de metri este crima de les-mirlanie.Cum,sa nu aiba el,evazionistul,mare le tepar,marele sef de interlopi loc de parcare pe scarile primariei?Cum,el,mar ele mirlan cu doua clase mai mult ca trenul? Nu se poate.Sa mearga pe jos?Pai daca se rataceste?Ca totusi,GPS-ul pentru traficul pietonal nu s-a inventat.Inca.Sau sa-si ia fiecare sucevean locul de parcare de linga casa,pe care si l-a marcat cu tot felul de lanturi,tevi,etc,cu el.Iar la destinatie il depliaza si gata.(Din ciclul"Tara neamului prost")
1.4  RE: Parcarile unde sunt? trimis de
(13 dec 2007, 16:44:37
"BUBU" felicitari. Sunt in totalitate de acord cu tine. Toti nenorocitii si sarantocii daca au o masina, o vechitura adusa de cine stie pe unde, toti trebuie sa stea drepti in fata lor. De ce nu vine politia sa vada ce este in fata la Alimentara Marasesti. Acolo, incepind din dreptul blocului H-6 pina la fostul chiosc de pe Marasesti zis "Cucosita" sunt numai masini. Nu mai poate circula nimeni nici la pas, nici cu un carucior, ce sa mai spun de oameni in cirje, in carucioare. Toti nenorocitii parcheaza unde vor. BRAVO politiei rutiere ! in sfirsit se gindesc si la pietoni.
1.5  RE: Parcarile unde sunt? trimis de
(13 dec 2007, 23:00:52
mai bubule...nu esti tu un pic cam prost????? si gandesti cam incet???? si esti cam rupt in****si ai ciuda pe oamenii care au bani????? dupa mintea ta inceata persoanele care detin masini ar trebui sa parcheze la intrarea in oras...ca doar cat au 2-3 km pana la primarie pe jos. ia spune mai bubule nu esti cumva un angajat la primarie si ai o dacie obosita si nu iti da nimeni voie sa intri cu ea in parcare si esti stresat ca nu ai unde parca atunci cand vii la servici????
1.6  RE: Parcarile unde sunt? trimis de
(13 dec 2007, 23:07:00
mai baieti si fete care va luati amenda de la politie si aveti impresia ca ati "luat-o"

pe nedrept....va invat eu ce sa faceti: exista institutia plangerii contraventionale, care odata introdusa suspenda procesul verbal pana la solutionarea ei. deci va luati un avocat tanar ca astia is mai ieftini si va rezolva(in cazurile in care se poate). foarte simplu.
1.7  RE: Parcarile unde sunt? trimis de
(14 dec 2007, 09:12:23
Nu se putea sa nu apara si reactia mirlanului patentat.Preferam totusi un limbaj civilizat si nu cu epitetele cu care te alintau parintii tai cind erai mic.Si daca ai bani,imi permit un sfat.Angajeaza pe cineva care sa-ti explice ceea ce,probabil,cu greutate poti citi.Poate stii sa "faci bani",dar la aprecierea distantelor si la semantica esti zero.
2.   Unde sa parcam? trimis de
(13 dec 2007, 11:55:51
As dori un raspuns oficial de la politia rutiera.

Unde sa parcam cand avem treaba la primarie?

Unde sa parcam cand avem treaba la administratia financiara si la trezorerie?

Unde sa parcam cand ajungem acasa?

Unde sa pacam la CAS? etc

Unde sa parcam daca avem treaba la Politie?...

In Suceava nu sunt parcari. Mai noi nu prea mai sunt nici trotuare pentru pietoni.

Acuz pe cei de la planul urbanistic, care au ,,distrus,, parcarile.

Pe George Enescu e plin de masini

Pe Mihai Viteazu e plin de masini

Pe Marasesti idem...
2.1  RE: Unde sa parcam? trimis de
(13 dec 2007, 12:18:30
Wa,dar fotutu de primar PeNaL,cu sange albastru,ce puela mea face,vis-a-via de aceasta problema!!Tace ca un **** in popusoi!!Suntem buni numai de platit taxe peste taxe,si sa-i votam din cand in cand!!Sa faca draq ceva cu orasul asta!!Parcari canci,se circula groaznic,ce mai,dezastru!!O sosea de centura,acolo!!Haos! !Nu va mai lasati prostiti de promisiunile ce le face regateanu de lungu!!Avem un primar jalnic,intr-un oras jalnic!!Pacat!
3.   Unde? trimis de
(13 dec 2007, 12:16:22
de ce nu se pun politisti sa ne indice unde putem parca? la facut poze toti se inghesuie dar la dirijat circulatia parca nu... in suceava nu exista locuri de parcare decat pe trotuare...domnilor politisti, strada alexandru cel bun este foarte folosita de pietoni...poate ar trebui sa mergeti pe langa finante sa vedeti acolo cum se circula sau cate blocaje rutiere sunt.... fluidizarea traficului nu prea exista pe agenda zilei...
4.   Camioane trimis de
(13 dec 2007, 12:24:14
pe strada Calea burdujeni vin niste tiruri ,le parcheaza pe marginea drumului si le lasa cam cate 2-3-4 saptamani, ba chiar a stat unul anul trecut din noiembrie(2006) pana in februarie (2007),iar noi cei care locuim in zona unde ar fi indicat sa parcam masinile personale?
4.1  RE: Camioane trimis de
(13 dec 2007, 15:47:40
La padure sau pe deal

aveti loc cu totii, la pascut cu voi

5.   La asta sunt buni? trimis de
(13 dec 2007, 12:25:13
la cat de competenti sunt militienii cred ca si pozele alea le face altcineva pt ei.Oricum,problema locurilor de parcare nu e doar o problema locala,ci una nationala.tb luate masuri caci altfel o sa fie jale
6.   Pentru seful serviciuluidesistem rutiere trimis de
(13 dec 2007, 13:21:38
la intersectia din fata palatului de finante cum se dau prioritatile?nu exista nici un semn....cei care coboara de la liceul Petru Rares prin spatele Bucovinei pe sensul unic ajung in aceasta intersectie in drumul spre Prefectura, cei care vin dinspre muzeu considera ca trebuie sa li se dea prioritate de dreapta pt. ca nu au nici un semn si uite asa enigma e gata?nu credeti ca acolo trebuie pus un semn de clarificare a situatiei!!!!!!
7.   Toti raspundem intrun fel trimis de
(13 dec 2007, 13:33:24
Cand cineva parcheaza masina integral pe trotuar,pe trcerea de pietoni sau in statia de microbuz nu mai este vinovat nici primarul si nici politistul ci este vinovat NESIMTITUL care nu tine cont de nici o lege....mai ales cei care se cred buricii targului ....SUV.BMW... etc. Verificati si va veti convinge.Zona piata mare ,fata casei de cultura etc.....
7.1  RE: Toti raspundem intrun fel trimis de
(13 dec 2007, 23:24:21
care are bmw sau suv are trotuarul lui personal....stai cuminte in banca ta
7.2  RE: Toti raspundem intrun fel trimis de
(13 dec 2007, 23:35:24
MAI GEORGELE... dar tu ce masina ai? Un tractoras? Nu te mai lua tu aiurea de posesorii de BMW. Daca tu nu poti decat sa visezi la unul, este problema ta. Dar nu-i pune pe toti in aceeasi oala.
8.   Degeaba trimis de
(13 dec 2007, 13:46:40
Am,enzile se dau numai pentru cei cu DACII si masini mai vechi.
8.1  RE: Degeaba trimis de
(13 dec 2007, 23:22:31
stai cuminte cu afirmatii din astea populiste....amenzil e se dau pt toate tipurile de masini care circula pe strazile orasului...nu te mai buburuza si tu....ce ai o dacie obosita si nu stiai cum so bagi in seama???
9.   Kkt trimis de
(13 dec 2007, 13:49:51
Traim intr-un oras de ****... Asta-i adevarul
10.   Solutie trimis de
(13 dec 2007, 13:51:28
Schimbati primarul. Poate asa o sa avem un trafic decent asa cum exista in celelalte municipii resedinta de judet. Noi l-am votat, noi suportam, asa ca... atentie la anu' cu cine votati.
11.   Vreti cu adevarat sa se rezolve problema? trimis de
(13 dec 2007, 14:29:23
Atitia ,,specialisti ''din Primarie si Politie daca si-ar da interesul ar rezolva urgent parcarilor in orasul nostru.Va propun un sistem pe baza de abonament--ca in marile orase--pentru cei ce parcheaza la domicilui si parcari temporare pe baza de fisa de 0,5 lei pentru parcarile temporare.Ingineri si firme capabile sa amenajeze aceste parcari sunt sigur ca se gasesc.Incercati un concurs pentru cea mai buna solutie si o licitatie DESCHISA pentru ca cea mai ieftina oferta sa cistige.Va mai propun ca pentru cel ce-si doreste un loc de parcare sa sadeasca OBLIGATORIU un copacel de cel putin 1,5 metri

11.1  RE: Vreti cu adevarat sa se rezolve problema? trimis de
(13 dec 2007, 16:09:17
Bine zici Ioane. In Brasov, unde este un trafic comparabil cu cel din Bucuresti, sunt peste tot parcari cu plata la ora. Le-am dat dreptate ca ridica masinile parcate ilegal. La noi .. eu nu cred ca se va rezolva in urmatorii ani problema.
12.   Vreti cu adevarat sa se rezolve problema? trimis de
(13 dec 2007, 14:34:19
Revin si-mi cer scuze ca am mincat un cuvint ce urmeaza dupa ,,urgent'':ar rezolva problema parcarilor.
13.   Hermeniuc inginerul lulii trimis de
(13 dec 2007, 15:23:26
atata nesimtire are aes hermeniuc ucrainean nesimtit. bolsevic ajuns inginer de duzina si comisar sef la pupat dosuri de sefi?ce scoala a facut asta si unde ca nu-i in stare de nimic .dar s-au gasit un vanzator de zarzavaturi lungu si un constructor politai facut ca pe vremuri din ciobani hermeniuc
14.   Sunt singurul cretin trimis de
(13 dec 2007, 15:58:05
sunt singurul cretin din Suceava care parcheaza numai unde e voie, chiar daca pentru asta trebuie sa ma invirt 1/2 ora in jurul obiectivului: las masina la Statistica si merg pe jos la Trezorerie sau la Bancpost. Unde scrie ca trebuie sa ma dau jos din masina si sa pasesc direct in lift? Ce ma scoate din sarite e ca chiar in fata Politiei Judetene, colt cu DSP, stau masini parcate cite 8 ore in intersectie si nu le vede nimeni. Ba mai mult, intr-o zi am vazut un poliotist care le PAZEA, oameni buni, sa nu le "sterga" aia de circulau regulamentar.
15.   Romania e plina de nesimtiti trimis de
(13 dec 2007, 16:23:05
Chiar daca locurile de parcare sunt o mare problema si in Suceava, totusi atata nesimtire nu cred ca mai exista in alte zone, ca sa nu vorbesc de UE. Fiecare parcheaza unde vrea si cum vrea, fara sa-l intereseze ca poate blocheaza pe cineva. Si mai sunt si cei cu muschi si tupeu, care tot ei fac scandal daca le bati obrazul. Pai oameni buni, cum sa nu le bati obrazul daca tie iti arde buza sa pleci, sau ai o urgenta si nu poti din cauza lor. Mie mi s-a intamplat des sa vreau sa plec cu masina, dar sa nu pot tocmai din cauza unor nesimtiti de genul asta. Iar cand sunam la 112 sa sesizez problema, echipajul care trebuia sa ajunga in timp util nu-si facea aparitia decat dupa plecarea individului care ma bloca.

La noi in tara totul trebuie sa se miste cu viteza melcului si, inca, nesimtirea guverneaza. Nu o sa putem scapa de ea niciodata. Degeaba am intrat in UE, daca nu luam si exemplele bune de acolo.

PS. Sunt un posesor de BMW (masina aia pe care o tot barf
15.1  RE: Romania e plina de nesimtiti trimis de
(13 dec 2007, 20:08:00
Trotineta BMW nu stiam ca exista.Vreau si eu.
15.2  RE: Romania e plina de nesimtiti trimis de
(13 dec 2007, 23:39:34
SORINELE, te-ai trezit? Dormi in pace, ca e mai bine. Sau esti unul din cei care isi fac de cap pe soselele si pe nervii nostri?
16.   Numai promisiuni trimis de
(13 dec 2007, 20:20:59
legea e facuta ptcei bogati prostimea plateste amenzi adica tot aia saraci cu dacii si fara relatii
17.   Numai promisiuni trimis de
(13 dec 2007, 20:29:57
eu as zice sa mute primaria si sa nu demoleze stadionul cacide cand sau mutat ei in primarie sa format aglomeratie in zona areni
17.1  RE: Numai promisiuni trimis de
(13 dec 2007, 23:20:11
mai fratilor, pe alexandru cel bun intre orele 7-9 dimineata si 15-18 seara este ceva de speriat.unde? la gradinita lu peste prajit unde isi duc toti bogatanii odraslele.

va invit pe la ora 16 pana la 18 domnilor sa vedeti cum parcheaza tartanii astia masinile. daca ati vazut vreodata cum se strang albinele la miere sau mustele la ****, transpuneti idea in masinile care trag la gradinita/cresa sau ce naiba o fi acolo.Domnilor politisti pentru asta ati fost sesizati pe strada Alexandru cel Bun / Nu pentru masinile care parcheaza in zona din cauza ca locuiesc in zona si nu au unde in alta parte parca!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!11
18.   Parcare trimis de
(13 dec 2007, 20:52:31
cei cu amenzile ar trebui sa mergeti si pe strada de la belvedere care merge spre I3 Alimentar.. e semnu mare de interzis si sunt parcate masini acolo fara nici un stres.. tot timpu cand merg la scoala trebuie sa stau in blocaj vro 10-20 de min daca nu prind liber.. asa ca "faceti ceva"!!!!!!!!!!1
19.   Cui �i pasa de lege? trimis de
(13 dec 2007, 21:20:38
Bulibaseala din spatele primariei are o explicatie clara: exista o lege care stipuleaza ca nu se emite autorizatie de functionare nici unei institutii care nu are prevazut un spatiu de parcare corespunzator. Primaria are un spatiu de parcare de cel mult un sfert din dimensiunea necesara, iar Registrul Comertului aflat �n spatele primariei nu are nici o palma de parcare. Ambele s�nt institutii cu o mare afluenta a publicului, deci balamucul de pe Al. cel Bun este absolut firesc. Problema este: cum de nu i s-a aprins beculetul nimanui dintre cei abilitati ca autorizatiile de functionare a acestor doua institutii au fost emise cu �ncalcarea legii? A, cei abilitati s�nt tocmai oamenii primariei, si doar n-or sa se apuce ei sa-si dea singuri suturi �n fund? Sau poate ca au ei cunostinta de vreun paragraf secret al acestei legi, prin care primariile s�nt exceptate de la obligatia de a o respecta, sau �i doare-n fund de legea asta, asa cum �i doare cam de toate celelalte legi.
20.   NESIMTITI trimis de
(13 dec 2007, 23:55:51
BA OAMENI BUNI, IN SUCEAVA ASTA NOASTRA DRAGA, SOFERII NU AU PIC DE RUSINE. IMEDIAT II AUZI CA NU AU UNDE SA PARCHEZE. EU CEL PUTIN STAU PE NARCISELOR, IN ZAMCA. TROTUARELE AU DEVENIT LOCURI DE PARCARE. PE BUNE, DACA VRETI SA MA CREDETI, NU AM PE UNDE SA O IAU, DECAT PE STRADA, SI MAI VINE CATE UN BOU CU ALTA RABLA SI MA CLAXONEAZA, EVIDENT CA II RASPUND CU DEGETUL MARE DE LA MANA DREAPTA. MA VETI CREDE UN TAMPIT, DAR CEI CE AU SUB****CAII PUTERE AR TREBUI SA IA AMENZI CAT MAI USTURATOARE, SI PRECIZEZ: PENTRU TOT CEEA CE ESTE IMPOTRIVA LEGII, NU SUNT EI MAI PRESUS. SI EU SUNT SOFER, DAR PARCHEZ ACOLO UNDE ESTE PERMIS, NU IMI BAT JOC DE MINE, IN PRIMUL RAND.
21.   Gura mica politailor !!! trimis de
(14 dec 2007, 08:04:24
mai faceti si gat , ca parcam pe trotuar. pe langa ca dirijati circulatiile vorbind la telefonul mobil, mai aveti si " surprize" pentru conducatorii auto. DAr dumneavoastra cand parcati ****urile alea de BMW uri obosite si tunate pe trotuar cum e .????????
22.   Naspa trimis de
(14 dec 2007, 19:55:04
ce se mai face bun in tara asta??????????????ca au ajuns unii sa te umileasca in fata.CE sa le mai cerem unora care le lipsesc cei 7 ani deacasa.bine ca ei pot parca masinile unde vor''''si ne iau carnetele pentru banale accidente.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de ciuperci în pâine 4 porţii - 80 minute400g ciuperci100g smântână1 leg. pătrunjel50ml ulei50g unt80g caşcaval2 cepe2 căpăţâni de usturoi4 chifle sau pâini rotunde mai mari1 linguriţă chimen1 linguriţă cimbru uscat1/2... Citeşte