Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 dec 2007 - Anul XII, nr. 299 (3668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

BCE: Preţurile alimentelor se vor menţine pe un trend ascendent, pe termen scurt

Joi, 13 Decembrie 2007 (20:35:34)


Preţurile alimentelor se vor menţine pe un trend ascendent în perioada următoare, iar intervalul în care oferta va ajunge la nivelul cererii ar putea fi mai lung decât s-a estimat iniţial, potrivit Băncii Centrale Europene (BCE), citate de Reuters.
  În termeni generali, politica agricolă comună a Uniunii Europene trebuie modificată pentru a permite creşterea concurenţei şi reducerea costului alimentelor, se arată în buletinul lunar al BCE.

Creşterea semnificativă a costului alimentelor în zona euro va continua să alimenteze, pe termen scurt, majorarea preţului de retail al acestor produse.

"Inflaţia preţurilor alimentelor s-ar putea accelera în viitorul apropiat, întrucât costurile mai mari suportate de producători se vor reflecta în preţurile de retail. Evoluţia preţurilor alimentelor atât la nivel local, cât şi mondial rămâne incert", se arată în raportul băncii.

BCE a notat că majorarea costului alimentelor la nivel mondial a condus deja la creşterea semnificativă a preţurilor în zona euro, atât la nivelul producătorilor, cât şi al consumatorilor.

Preţurile de producţie ale produselor alimentare şi băuturilor a crescut în octombrie cu 7,5% în termeni reali, comparativ cu avansul mediu de 2,2% înregistrat în 2006.

Preţurile de retail ale alimentelor procesate, excluzând tutunul, au urcat cu 4% în octombrie, de la 1,6% în 2006.

"Pe fondul creşterii preţurilor alimentelor la nivel internaţional, reformele şi liberalizarea pieţelor agricole din UE sunt deosebit de importante", potrivit BCE.

Reformele vor creşte eficienţa pieţelor şi vor fi în avantajul cumpărătorilor, care vor plăti preţuri mai mici, se mai arată în raport.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BCE: Preţurile alimentelor se vor menţine pe un trend ascendent, pe termen scurt.
 Vizualizări articol: 877 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BCE: Preţurile alimentelor se vor menţine pe un trend ascendent, pe termen scurt0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de ciuperci în pâine 4 porţii - 80 minute400g ciuperci100g smântână1 leg. pătrunjel50ml ulei50g unt80g caşcaval2 cepe2 căpăţâni de usturoi4 chifle sau pâini rotunde mai mari1 linguriţă chimen1 linguriţă cimbru uscat1/2... Citeşte