Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 dec 2007 - Anul XII, nr. 299 (3668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PD şi PLD validează, vineri şi sâmbătă, comasarea prin absorbţie

Joi, 13 Decembrie 2007 (20:31:28)

Democraţii şi liberal-democraţii validează, vineri, comasarea prin absorbţie a celor două partide, în Colegiul Director al PD, respectiv BEx şi Delegaţia Permanentă ale PLD, urmate, sâmbătă, de Conveţia Naţională a PD şi Congresul Extraordinar al PLD, marcând astfel apariţia PD-L.
  Democraţii se întrunesc, vineri, de la ora 17.00, în şedinţa Colegiului Director, în care liderii filialelor vor valida Programul Politic, Statutul şi Protocolul noului PD, care îşi va schimba denumirea în PD-L, înainte să absoarbă PLD.

Cel mai probabil, reuniunea Colegiului Director va sta sub semnul victoriei tactice a PD asupra PLD, democraţii reuşind, în urma mai multor runde de negocieri, să evite înfiinţarea unui nou partid, prin absorbţia rapidă a liberal-democraţilor în formaţiunea lor.

Liderii democraţi au argumentat că PD va absorbi PLD, pentru a evita formarea unui nou partid, căruia nu numai că i s-ar fi desfiinţat grupurile parlamentare din Senat şi Camera Deputaţilor, dar ar fi pierdut şi dreptul de a desemna reprezentanţi în secţiile de votare.

În şedinţa Colegiului Director de săptămâna trecută, democraţii s-au declarat de acord cu unificarea PD-PLD, însă au existat mai multe voci care au susţinut că noul partid trebuie să se numească PD, nu PD-L.

Practic, schimbarea denumirii PD este singura pierdere a democraţilor, care, în principiu, le-au cedat liberal-democraţilor doar 7 filiale, exact acelea unde PD obţinuse cele mai mici rezultate la euroalegeri. Sediul central al PD-L va fi actualul sediu al PD; imnul PD-L va fi tot cel al PD; chiar şi sigla rămâne trandafirul democrat.

Şedinţa Colegiului Director este urmată de reuniunea Convenţiei Naţionale Extraordinare, programată a avea loc sâmbătă, la Palatul Parlamentului.

Practic, membrii Convenţiei Naţionale vor aproba mai întâi schimbarea numelui PD în PD-L, iar apoi vor valida Statutul, Programul Politic, precum şi Protocolul absorbţiei PLD.

Liberal-democraţii, la rândul lor, au programate, pentru vineri, şedinţa Biroului Executiv Naţional, care va avea loc la ora 14.30, la Palatul Parlamentului, urmată de lucrările Delegaţiei Permanente, la ora 16.00.

Cele două foruri de conducere, Biroul Executiv Naţional, unde se reuneşte conducerea la nivel central a PLD, şi Delegaţia Permanentă, la care vor participa şi liderii judeţeni ai partidului, au pe ordinea de zi validarea deciziei privind comasarea prin absorbţie cu Partidul Democrat.

În plus, cele două foruri de conducere vor analiza şi vor da un prim vot, înaintea Congresului, pe principalele documente de constituire a Partidului Democrat-Liberal, respectiv Protocolul, Statutul şi Programul politic al acestei noi formaţiuni.

Dacă la şedinţa Biroului Executiv Naţional decizia privind absorbţia PLD de către PD nu va întâmpina probabil refuzul liderilor partidului, mulţi dintre aceştia participând la negocierile de aproape o săptămână cu partenerii din PD, tensiunile se aşteaptă să apară la şedinţa Delegaţiei Permanente, unde este probabil ca mai mulţi lideri de filiale să respingă această variantă juridică de unificare.

De altfel, această stare de tensiune s-a observat de la ultima şedinţă a Delegaţiei Permanente, din 5 decembrie, când trei lideri de filiale, din Buzău, Caraş Severin şi Sălaj, au votat împotriva unificării celor două partide.

La şedinţa de vineri, este posibil ca şi alţi lideri de filiale, care iniţial au înţeles necesitatea proiectului comun PD-PLD şi l-au votat în Delegaţia Permanentă, să respingă ideea comasării prin absorbţie.

După decizia din cele două foruri de conducere, PLD va prezenta noul proiect politic în cadrul Congresului Naţional Extraordinar al formaţiunii, programat a se desfăşura sâmbătă, la Palatul Parlamentului, începând cu ora 11.00.

Pentru liberal-democraţi, Congresul de sâmbătă este cel de-al doilea în existenţa de câteva luni a partidului, primul, desfăşurat la sfârşitul lunii martie, fiind Congresul de consituire a PLD ca formaţiune politică în România.

Membrii Congresului PLD vor veni, mai apoi, şi ei în sala de desfăşurare a Convenţiei PD, al cărui nume se va fi schimbat între timp în PD-L. Cele două foruri reunire vor valida, astfel, absorbţia PLD în PD, marcând apariţia PD-L.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PD şi PLD validează, vineri şi sâmbătă, comasarea prin absorbţie.
 Vizualizări articol: 701 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
PD şi PLD validează, vineri şi sâmbătă, comasarea prin absorbţie3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de ciuperci în pâine 4 porţii - 80 minute400g ciuperci100g smântână1 leg. pătrunjel50ml ulei50g unt80g caşcaval2 cepe2 căpăţâni de usturoi4 chifle sau pâini rotunde mai mari1 linguriţă chimen1 linguriţă cimbru uscat1/2... Citeşte