Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 dec 2007 - Anul XII, nr. 299 (3668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PD cere Guvernului să suspende şi să anuleze taxa de primă înmatriculare

Joi, 13 Decembrie 2007 (14:47:57)

Preşedintele PD, Emil Boc, a cerut, joi, suspendarea şi anularea taxei de primă înmatriculare, considerată "abuzivă şi nelegală", şi returnarea sumelor plătite de cetăţeni, transmite corespodnentul MEDIAFAX.

  Boc a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că PD solicită şi impunerea unei taxe decente, de 100 sau 200 de euro, după modelul unor state europene, care, pe de-o parte, să respecte legislaţia internă, iar de cealaltă parte să respecte prevederile europene.

„Integrarea în UE aduce şi drepturi, dar şi obligaţii. E dreptul cetăţeanului român să aibă posibilitatea de a achiziţiona o maşină decentă, la un preţ decent, care nu poluează”, a spus Boc.

În opinia liderului PD, această taxă prohibitivă nu face decât să menţină nivelul noxelor, care pune probleme din punct de vedere al mediului.

"Guvernul Tăriceanu trebuie să înceteze cu încăpăţânarea prostească pe care o are de a menţine această taxă, care este în defavoarea românilor şi a României. Să o abandoneze până nu este prea târziu. Nu cred că trebuie să aştepte ca la Bruxelles Comisia Europeană să pronunţe o decizie prin care să fie sancţionaţi şi apoi să venim acasă şi să plângem că am fost sancţionaţi”, a spus Boc.

Potrivit acestuia, este timpul ca Guvernul Tăriceanu să renunţe la interesele private şi de grup şi să se uite la interesele românilor.

„Proiectul nostru este la Parlament şi trebuie adoptat în procedură de urgenţă”, a subliniat Emil Boc.

Taxa de primă înmatriculare a fost introdusă la începutul acestui an, când au fost eliminate accizele plătite la importul şi achiziţia autoturismelor de pe piaţa internă. Taxa se calculează în funcţie de capacitatea motorului, de standardele de emisii şi de vechimea autovehiculului.

Guvernul a anunţat că va modifica taxa de primă înmatriculare, prin ordonanţă de urgenţă, pentru corelarea nivelului acesteia cu valoarea de piaţă a maşinii, urmând să fie redefinit termenul de maşină nouă şi să fie introdusă o procedură de contestare pentru persoanele care se consideră nedreptăţite.

Reprezentanţii Ministerului Economiei şi Finanţelor vor discuta, în această săptămână, la Bruxelles, cu experţii Comisiei Europene (CE) pe tema taxei auto, urmând ca modificările legislaţiei în domeniu să fie prezentate CE până în luna februarie a anului viitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PD cere Guvernului să suspende şi să anuleze taxa de primă înmatriculare.
 Vizualizări articol: 512 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PD cere Guvernului să suspende şi să anuleze taxa de primă înmatriculare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de ciuperci în pâine 4 porţii - 80 minute400g ciuperci100g smântână1 leg. pătrunjel50ml ulei50g unt80g caşcaval2 cepe2 căpăţâni de usturoi4 chifle sau pâini rotunde mai mari1 linguriţă chimen1 linguriţă cimbru uscat1/2... Citeşte