Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 dec 2007 - Anul XII, nr. 299 (3668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ipoteză îngrijorătoare

Investigaţii la tomograf, numai pentru pacienţii cu bani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava caută soluţii pentru bolnavii care au nevoie urgentă de investigaţii cu computerul tomograf, în condiţiile în care acest aparat va fi dat în funcţiune anul viitor, la o dată încă incertă, iar contractul încheiat de unitate cu clinica din Iaşi pentru acordarea gratuită de astfel de servicii expiră la finele anului.

Ieri, în conferinţă de presă, directorul Costică Dăscăliuc a anunţat că va iniţia discuţii cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru a identifica o modalitate care să permită pacienţilor cu recomandare pentru investigaţii cu computerul tomograf să beneficieze de ele în altă parte. Sursa citată a explicat că, de când fostul aparat de tomografie al spitalului a devenit nefuncţional, bolnavii sunt investigaţi fără cost la o clinică din Iaşi, în baza unui contract, dar valabilitatea acestui act încetează la finele anului în curs.

„Nu vom lăsa bolnavii fără asistenţă sanitară”

Problema care se pune este cine îi va prelua pe aceşti pacienţi, având în vedere că la Spitalul Judeţean Suceava computerul tomograf va ajunge şi va fi dat în funcţiune în prima parte a lui 2008.

„Nu vom lăsa bolnavii fără asistenţă sanitară”, afirmă în acest context directorul Dăscăliuc.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava a semnat, săptămâna trecută, contractul pentru achiziţionarea tomografului, dar data stipulată în document, de la care pacienţii ar trebui să beneficieze în mod sigur de investigaţii cu acest tip de aparat, este 31 iulie 2008. Acesta este termenul oficial până la care firma Medicare Technics SRL, cea care a câştigat licitaţia organizată de Ministerul Sănătăţii pentru aducerea şi montarea computerului tomograf, s-a angajat să facă toate demersurile pentru darea lui în folosinţă.

Tot până atunci, Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava trebuie să obţină avizele necesare de la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN).

Alte aparate noi în spital, săptămâna viitoare

Potrivit directorului Costică Dăscăliuc, compania Medicare Technics SRLa anunţat că va aduce aparatul de tomografie în primele 2 – 3 luni ale anului viitor, iar în maxim 3 săptămâni acesta ar putea fi funcţional.

Computerul tomograf care va intra în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă costă 13,147 miliarde de lei vechi şi are 8 slide-uri (imagini), jumătate faţă de cât a cerut conducerea unităţii şi dublu în comparaţie cu cel care există deja în Suceava.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă vor ajunge, până pe 17 decembrie a.c., alte aparate de ultimă generaţie, respectiv osteodensitometru, mamograf şi sisteme complete de chirurgie.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investigaţii la tomograf, numai pentru pacienţii cu bani.
 Vizualizări articol: 869 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 7 voturi
Investigaţii la tomograf, numai pentru pacienţii cu bani4.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Da , si marmota invelea ciocolata trimis de
(13 dec 2007, 11:09:56
Astia se asteapta sa credem ca ei vor investiga pe oricine are nevoie cu acele aparate..... hai sa fin seriosi........intra iar in functiune pilele si banutii bagati asa frumos in buzunare pt amabilitatea sporita a cadrelor medicale. La acel spital ar tb sa aduca alti doctori ca aia numai doctori nu se numesc care sunt acolo. Undeva ii intereseaza de oameni, dc nu iese banu ori pleci mai bolnav acasa ori te omoara cu zile pe acolo. Sunt niste criminali !
1.1  RE: Da , si marmota invelea ciocolata trimis de
(14 dec 2007, 07:25:44
Ba frate, nici nu l-au adus si incepeti cu cautarea nodului in papura! "Criminalii" pomeniti fac tot ce este uman posibil, cu dotarile care sunt in prezent sa trateze niste ciudati ca tine, care nu ar merita, dupa parerea mea, nici macar o aspirina, nicidecum CT sau alte investigatii complexe. Tie nu iti trebuiesc medici, mergi la tine la Mirloaia sa te vada baba Frosina si sa te trateze cu cenusa si alte "leacuri" omologate despre care ai auzit probabil in crasma! Atunci garantat vei fi multumit si nu vei mai avea nimic de comentat!
2.   Intrebare trimis de
(13 dec 2007, 11:37:57
Dar macar stie cineva cat costa o astfel de investigatie? Si cat dureaza pana ti-o fac daca esti un amarastean fara nume sonor?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de ciuperci în pâine 4 porţii - 80 minute400g ciuperci100g smântână1 leg. pătrunjel50ml ulei50g unt80g caşcaval2 cepe2 căpăţâni de usturoi4 chifle sau pâini rotunde mai mari1 linguriţă chimen1 linguriţă cimbru uscat1/2... Citeşte