Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 dec 2007 - Anul XII, nr. 299 (3668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu, Tăriceanu şi Cioroianu au semnat Tratatul de reformă al UE

Joi, 13 Decembrie 2007 (14:54:16)

Preşedintele Traian Băsescu, premierul Călin Popescu Tăriceanu şi ministrul de Externe Adrian Cioroianu au semnat, joi, la Lisabona, Tratatul de reformă al UE, alături de liderii tuturor statelor membre ale Uniunii.
  După semnare, cei trei şi-au dat mâna, felicitându-se reciproc.

Preşedintele Traian Băsescu, premierul Călin Popescu Tăriceanu şi ministrul de Externe Adrian Cioroianu au sosit, joi, cu acelaşi avion, la Lisabona, pentru a participa la ceremonia semnării Tratatului de reformă al UE.

Semnarea tratatului va fi urmată de un proces de ratificare de către parlamentele europene, liderii sperând că astfel se va evita o situaţie similară celei din 2005, când Constituţia care a precedat tratatul a fost respinsă la referendumurile din Franţa şi Olanda.

Tratatul constituie o versiune moderată a Constituţiei europene, care vizează crearea unei politici externe mai eficiente şi o capacitate de decizie mai democratică.

Preşedinţiile semestriale ale blocului european se vor încheia odată cu noul tratat şi vor fi înlocuite în 2009 cu un preşedinte pe termen lung al Consiliului European, care va prezida summit-urile. Tratatul va consolida şi funcţia de reprezentant pentru Politică Externă al blocului european.

Tratatul va permite şi luarea de decizii prin sistemul votului majoritar, în special în probleme legate de justiţie şi securitate, şi va acorda o maimare putere de decizie Parlamentului European şi celor naţionale.

În cursul după-amiezei Băsescu şi Tăriceanu se vor deplasa spre Bruxelles, pentru participarea la lucrările Consiliului European.

Şeful statului are programată în cursul serii participarea la reuniunea restrânsă a Partidului Popular European, la care vor fi prezenţi şefi de stat şi de guvern din UE, aparţinând acestei formaţiuni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu, Tăriceanu şi Cioroianu au semnat Tratatul de reformă al UE.
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu, Tăriceanu şi Cioroianu au semnat Tratatul de reformă al UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de ciuperci în pâine 4 porţii - 80 minute400g ciuperci100g smântână1 leg. pătrunjel50ml ulei50g unt80g caşcaval2 cepe2 căpăţâni de usturoi4 chifle sau pâini rotunde mai mari1 linguriţă chimen1 linguriţă cimbru uscat1/2... Citeşte