Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 nov 2007 - Anul XII, nr. 262 (3636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fonduri UE de 25 de milioane euro pentru restructurarea plantaţiilor de viţă-de-vie din România

Marţi, 6 Noiembrie 2007 (17:44:02)

Producătorii români din domeniul vini-viticol vor putea accesa fonduri UE de circa 25 de milioane euro în anul de piaţă 2007/2008 pentru finanţarea unor lucrări precum înlocuirea soiurulor şi reamplasarea plantaţiilor, sumă de circa trei ori mai mare faţă de anul anterior.
 
Comisia Europeană a aprobat un buget total de 510 milioane euro pentru sprijinirea măsurii de reconversie şi restructurare a plantaţiilor de viţă-de-vie din statele membre în anul de piaţă 2007/2008, se arată într-un comunicat al CE.

Bugetul alocat României pentru această măsură, de 25 de milioane euro, reprezintă aproape 5% din total, România fiind al cincelea stat din UE după valoarea finanţării. În anul 2006/2007 finanţarea UE a fost de peste opt milioane euro.

Porivit reglementărilor europene, fiecare stat membru poate beneficia de plăţi pentru restructurarea sau reconversia unui anumit număr de hectare de viţă-de-vie, valoarea finanţării fiind stabilită în funcţie de suprafaţa cultivată în statul respectiv, dar sunt luate în considerare şi anumite situaţii de excepţie sau anumite nevoi ale statului membru.

De la introducerea acestui tip de finanţare, în 1999, suma totală alocată statelor membre producătoare de vin a fost de circa trei miliarde euro.

În acest an cea mai mare finanţare, de 162,1 milioane euro, o primeşte Spania.

Plăţile pentru reconversie şi restructurare sunt acordate, potrivit legislaţiei româneşti, în baza unor documente care demonstrează finalizarea unui program, cu respectarea termenelor stabilite. Sprijinul poate fi cuprins între 1.500 şi 5.775 euro pe hectar, în funcţie de măsurile aplicate.

De exemplu, pentru proiectarea, cartarea agrochimică şi pedologică, fertilizarea cu îngrăşăminte de bază şi pregătirea terenului, inclusiv dezinsecţia, finanţarea este de 2.625 euro pe hectar.

Viticultorii pot solicita plata în avans, dacă îndeplinesc anumite condiţii, precum depunerea unei garanţii care să reprezinte 120% din avansul cerut, pentru fiecare măsură a programului.

În cazul în care programul nu a fost finalizat la termenul stabilit, plata este anulată (în cazul unui procent de realizare mai mic de 80%) sau diminuată. Proprietarii plantaţiilor înfiinţate sau restructurate cu fonduri UE în ultimele zece campanii viticole nu pot benficia de acest tip de finanţare.

Pentru campania 2006/2007 viticultorii au depus proiecte care acoperă circa 85% din fondurile UE alocate pentru acest an, de 8,3 milioane euro, potrivit Patronatului Naţional al Viei şi Vinului (PNVV).

România trebuie să absoarbă minim 80% din fondurile alocate pentru acest sector, în caz contrar fiind penalizată, prin diminuarea sumelor aferente anului următor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fonduri UE de 25 de milioane euro pentru restructurarea plantaţiilor de viţă-de-vie din România.
 Vizualizări articol: 433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fonduri UE de 25 de milioane euro pentru restructurarea plantaţiilor de viţă-de-vie din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei