Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 nov 2007 - Anul XII, nr. 262 (3636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un europarlamentar PD cere CE să verifice conformitatea decretului-lege din Italia cu legislaţia UE

Marţi, 6 Noiembrie 2007 (17:41:58)

Europarlamentarul PD Marian Jean Marinescu a adresat, marţi, o întrebare scrisă Comisiei Europene căreia îi cere să explice ce măsuri ia ca să împiedice comiterea de abuzuri în aplicarea prevederilor decretului-lege adoptat de Guvernul italian la 30 octombrie.

Fără a contesta unui stat membru al Uniunii Europene dreptul de a elabora acte legislative care să asigure şi să întărească ordinea şi siguranţa publică, şi cunoscând faptul că toţi cetăţenii europeni au aceleaşi drepturi dar şi aceleaşi obligaţii de a se conforma prevederilor legislative în vigoare în statul de rezidenţă, constatăm totuşi că se escaladează nejustificat o situaţie tensionată între comunităţile italiană şi română, alimentate şi de declaraţii politicianiste care nu fac altceva decât să agraveze şi mai mult situaţia, precizează eurodeputatul român în mesajul adresat Comisiei Europene.

"Din păcate, câteva situaţii particulare au generat deterioriarea bunelor relaţii dintre cele două comunităţi, italiană şi română", subliniază Marian Jean Marinescu, adăugând că "Italia este un important investitor în România şi mii de italieni trăiesc şi lucrează în România, tot aşa cum zeci de mii de cetăţeni români trăiesc şi muncesc cinstit în Italia, aducând şi unii şi ceilalţi beneficii ambelor state".

"Violenţa şi delictele de orice fel trebuie condamnate şi vinovaţii pedepsiţi", susţine europarlamentarul PD, exprimându-şi "îngrijorarea că noua legislaţie promovată de Guvernul italian, prin prevederile sale şi mai cu seamă prin modul lor de aplicare, riscă să creeze un precedent grav în ceea ce priveşte drepturile şi libertăţile cetăţenilor europeni".

Marian Jean Marinescu precizează că, în acest context, cere "Comisiei Europene să verifice conformitatea decretului cu legislaţia europeană în domeniu", întrebând "ce măsuri ia Comisia Europeană ca să împiedice comiterea de abuzuri în aplicarea prevederilor acestui decret".

Eurodeputatul aminteşte faptul că Guvernul italian "a adoptat marţi, în regim de urgenţă, un pachet legislativ referitor la siguranţă".

"Acesta conţine şi un act normativ (decret de lege) relativ la siguranţa urbană prin care, între altele, se acordă prefecţilor puterea de a expulza cetăţeni comunitari care reprezintă un risc pentru siguranţa publică. Decretul a intrat în vigoare vineri, după publicarea sa în Monitorul Oficial Italian, iar primii cetăţeni care au suportat consecinţele noilor prevederi legale au fost patru români care au fost expulzaţi către România", menţionează Marinescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un europarlamentar PD cere CE să verifice conformitatea decretului-lege din Italia cu legislaţia UE.
 Vizualizări articol: 451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un europarlamentar PD cere CE să verifice conformitatea decretului-lege din Italia cu legislaţia UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei