Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 40 (8569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trimiși în judecată, în stare de arest preventiv, după ce au atacat și tâlhărit în casă o bătrână

Luni, 19 Februarie 2024 (16:44:36)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au anunțat, la finele săptămânii trecute, finalizarea anchetei în cazul de tâlhărie asupra unei bătrâne în vârstă de 75 de ani, din Siminicea, faptă petrecută pe 25 ianuarie.

Cei doi inculpați majori se află după gratii, arestați preventiv, în timp ce al treilea, minor, va fi judecat în stare de libertate.

De remarcat că dosarul a fost trimis în instanță de procurori la aproximativ trei săptămâni de la comiterea faptei, în timp foarte scurt așadar, fapt de subliniat pozitiv, dar care ar trebui totuși să țină de normalitate, într-un caz cu autori prinși imediat de polițiști.

Pe 26 ianuarie, în jurul orei 17:00, un polițist de la Salcea a fost sesizat direct de către un bărbat care l-a anunțat că soacra sa, în vârstă de 75 de ani, din Siminicea, a fost tâlhărită în propria locuință. Fapta avusese loc pe 25 ianuarie, în jurul orei 22:00.

De remarcat, așadar, că sesizarea a venit după 20 de ore de la comiterea faptei.

 

·       Au bătut la ușă și apoi au intrat cu forța peste bătrână

 

Polițiștii au constituit o echipă operativă complexă și s-au deplasat imediat la fața locului, unde au stat de vorbă cu bătrâna și au căutat probe și urme prin casă.

Bătrâna a relatat că în seara zilei de 25 ianuarie se afla în anexa bucătăriei de vară, loc în care stă pe timp de iarnă, iar la un moment dat a bătut cineva la ușă.

Bătrâna a crezut că la ușă este fiica sa, iar când a deschis ușa un individ cu un tricou tras pe față a forțat intrarea și a trecut la amenințări. Bătrâna a relatat că, în total, peste ea au intrat trei indivizi. 

 

·       Au luat puținii bani din poșetă și telefonul, pentru ca bătrâna să nu poată cere ajutor

 

Amenințată cu moartea, victima le-a dat atacatorilor poșeta în care avea suma de 380 de lei. La plecare, unul dintre autori i-a luat și telefonul, pentru ca bătrâna să nu poată cere ajutor. 

Rămasă singură în casă, fără telefon, victima s-a dus abia a doua zi după-amiază, pe jos, spre casa fiicei sale, tot din Siminicea, căreia i-a povestit prin ce a trecut.

 

·       Tâlharul recidivist a imitat vocea unei femei pentru ca bătrâna să deschidă ușa

 

În urma unor activități investigative, criminalistice și de cercetare penală complexe, polițiștii au reușit în scurt timp identificarea autorilor, un minor în vârstă de 14 ani și alți doi tineri, de 19 și 27 de ani.

Din cercetări și audieri s-a stabilit că Marcel Costel Solomon, în vârstă de 27 de ani, un recidivist din Păltinoasa, este cel care a pus la cale fapta după ce Alexandru Ostafi, de 19 ani, și minorul de 14 ani, ultimii doi din Siminicea, i-au povestit despre o bătrână pe care au mai ajutat-o la treburi gospodărești și care ar avea ceva bani în casă.

Ajunși la locuința persoanei vătămate, cei trei și-au pus pe fețe tricouri pe care le-au legat la spate, pentru a-și ascunde fața, după care au bătut la ușa bătrânei.

Din audieri a rezultat că recidivistul Solomon a fost cel care a bătut la ușă și a imitat o voce de femeie, ca și cum ar fi fiica bătrânei (știau că fiica este cea care o vizitează periodic).

Bătrâna a deschis ușa, iar cei trei au intrat cu ușurință în casă.

Din cercetări a mai rezultat că recidivistul Solomon avea asupra sa un cuțit atunci când a amenințat-o pe bătrână.

”Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au finalizat cercetările în cauza menţionată, întocmind rechizitoriul, prin care s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a doi dintre inculpaţi şi în stare de libertate a celui de-al treilea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, respectiv complicitate la tâlhărie calificată”, se arată în comunicatul procurorilor de la finele săptămânii trecute. 

Dosarul a fost înregistrat deja pentru judecare pe rolul Judecătoriei Suceava, iar inculpații se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trimiși în judecată, în stare de arest preventiv, după ce au atacat și tâlhărit în casă o bătrână.
 Vizualizări articol: 797 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trimiși în judecată, în stare de arest preventiv, după ce au atacat și tâlhărit în casă o bătrână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei