Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 40 (8569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Lucrările de modernizare stradală și amenajare de parcări de reședință, reluate pe Aleea Saturn

Luni, 19 Februarie 2024 (15:55:51)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Chiar dacă primăvara este încă departe din punct de vedere calendaristic, Primăria Suceava a reluat în forță lucrările de reabilitare și modernizare stradală de pe Aleea Saturn, din cartierul George Enescu, unde vor fi amenajate și două parcări de reședință.

Aflat în inspecție în teren, viceprimarul Lucian Harșovschi a solicitat constructorului să nu mai abandoneze lucrările cum a procedat anul trecut.

„Aleea Saturn ați început-o anul trecut și ați dispărut. Anul acesta sper să nu se mai întâmple așa. Avem vreme, chiar dacă e februarie, și sperăm să nu ningă”, i-a spus viceprimarul reprezentantului constructorului, care l-a asigurat că nu se va întâmpla așa și are șapte muncitori care vor lucra doar în zona respectivă. Chiar și așa, viceprimarul i-a transmis inspectorului din primărie, responsabil de lucrare, că vrea să fie anunțat despre orice schimbare în ceea ce privește asigurarea de forță de muncă.

„Nu vreau să mai pățesc ca anul trecut, când ați luat oamenii și i-ați dus la alte lucrări. Când vremea nu permite, e de înțeles, nu lucrați. Dar în rest se poate lucra la borduri, terasamente, terasări... doar asfaltare nu, că e prea devreme, nu sunt deschise stațiile de asfalt”, a spus viceprimarul Sucevei.

Lucian Harșovschi a precizat că lucrările din zonă cuprind amenajarea de alei, accesul la scările de bloc, parcări de reședință, dar și spațiile verzi.

În timpul inspecției, viceprimarul a fost abordat de un sucevean care a cerut ca în zona de parcare rezidențială, cu borduri înalte, puse să nu urce cei cu mașinile până la geamurile oamenilor, să fie lăsat și un acces pentru cei care au de mers cu un cărucior ori scaun cu rotile, în vreme ce un alt sucevean i-a spus că vrea să-l vadă și primar al municipiului, că îl votează, fără a primi un răspuns.

„I-a apucat hărnicia pe toți, nu pentru că sunt eu aici, ci pentru că așa trebuie!”, a remarcat Lucian Harșovschi, observând mobilizarea de forțe din zona Aleea Saturn.

Una din cele două parcări de reședință în curs de amenajare va avea 36 de locuri, care vine în completarea alteia existente, de la Aleea Zorilor, cu 88 de locuri, în vreme ce a doua parcare de reședință va fi mai mică, de 11 locuri.

„Important este că vom avea o stradă complet reabilitată – strada de la Piața Mică, unde cei din zonă au suferit destul de mult cât timp au fost lucrările de modernizare a Pieței, care acum este una model, dotată și cu parcare subterană. În continuarea lucrărilor de pe Aleea Saturn se va reabilita și strada Aleea Venus, încât se va realiza legătura cu str. Universității”, a explicat Lucian Harșovschi.

Reprezentantul administrației locale a admis că este cam devreme pentru începerea unor astfel de lucrări, fiind încă februarie, dar e decis să demareze lucrările așteptate de suceveni, pentru că vremea le permite, încât să fie făcute lucrările pregătitoare în vederea asfaltării, care va avea loc după ce se vor deschide stațiile de asfalt.

„Suntem la început de sezon și vom avea foarte multe lucrări de executat și în acest an, pentru că vom continua programul de modernizare a Sucevei de la scara blocului. Nu ne oprim aici, continuăm!”, a concluzionat Lucian Harșovschi.

 

Chiar dacă vremea va permite ca lucrările demarate acum să se desfășoare într-un ritm bun, asfaltarea aleilor, străzilor și parcărilor de reședință va fi făcută cel mai probabil la final de aprilie sau la început de mai, când temperaturile exterioare, inclusiv din timpul nopții, vor permite pornirea stațiilor de asfalt.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările de modernizare stradală și amenajare de parcări de reședință, reluate pe Aleea Saturn.
 Vizualizări articol: 820 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lucrările de modernizare stradală și amenajare de parcări de reședință, reluate pe Aleea Saturn0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei