Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 40 (8569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situație critică

De la 1 martie, Spitalul Județean Suceava are doar doi medici, din care unul pensionar, pentru bolnavii de cancer

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Situație critică pentru bolnavii de cancer din județul Suceava, în special din cauza lipsei medicilor de specialitate. În momentul de față, există trei medici, din care unul pensionar, care are contract de prestării servicii cu Spitalul Județean Suceava. Lucrurile vor fi și mai dificile după data de 1 martie, când vor rămâne doar doi medici de specialitate, asta pentru că doctorul Daniela Elena Semen pleacă la o clinică din Iași. În aceste condiții, pacienții de cancer vor putea fi văzuți și tratați doar de doi doctori, respectiv Silvia Ginghină și Doina Ganea Motan, cea din urmă fiind, cum am precizat, pensionară.

Practic, este o situație extrem de dificilă pentru bolnavii de cancer, iar dacă nu se va reuși convingerea altor medici să vină la Secția de Oncologie a Spitalului Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava mulți bolnavi vor trebui să migreze în alte județe pentru a putea fi tratați. Asta în condițiile în care în cursul anului 2023 s-au oferit circa 20.000 de consultații oncologice în ambulatoriul spitalului, fără a se cunoaște câte persoane au mers direct la alte spitale din țară. Cu doar doi medici, lucrurile vor deveni aproape imposibil de gestionat, iar mulți dintre bolnavii de cancer vor fi aproape condamnați la moarte.

Și toate astea se petrec în timp ce se lucrează de zor la clădirea noii secții de oncologie, o investiție de peste 10 milioane de euro, edificată în prelungirea actualei secții de la Spitalul Vechi. Lucrările s-ar putea finaliza chiar anul acesta, iar prezența medicilor specialiști devine una extrem de presantă. Noul spital de oncologie se vrea unul modern, inclusiv cu un ambulatoriu propriu, după cum a precizat recent președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. „Un spital care are peste 90 de paturi pentru bolnavii de cancer, inclusiv atunci când este cazul și pentru aparținători, precum și ambulatoriu. De asemenea, la pavilionul vechi de la oncologie vom începe un studiu de fezabilitate pentru a veni cu o nouă tehnologie pentru tratamentul cancerului, tratamentul cu izotopi. Până acum aveam la spital chimioterapia, radioterapia și chirurgia oncologică, iar acum venim cu tratamentul cu izotopi, care mai este în trei locuri din țară din câte știu”, a arătat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De la 1 martie, Spitalul Județean Suceava are doar doi medici, din care unul pensionar, pentru bolnavii de cancer.
 Vizualizări articol: 2262 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
De la 1 martie, Spitalul Județean Suceava are doar doi medici, din care unul pensionar, pentru bolnavii de cancer5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei