Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 197 (8421)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6156 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Turul ciclist al României, care va pleca din Suceava, reprogramat pentru perioada 18-22 octombrie

Miercuri, 23 August 2023 (19:39:28)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Turul ciclist al României, care urma să se desfășoare între 4 și 10 septembrie și să debuteze de la Suceava, a fost reprogramat pentru perioada 18-22 octombrie, au anunțat miercuri organizatorii.

Turul României, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei, se va derula pe același traseu de peste 900 km, ce va porni din Suceava și care va traversa orașele Piatra Neamț, Focșani, Tulcea și Călărași, marea finală urmând a avea loc la București, pe Bulevardul Kiseleff.

''Din motive independente de organizatori și parteneri, perioada de desfășurare a Turului României se decalează pentru luna octombrie. Federația Română de Ciclism, în acord cu Uniunea Ciclistă Internațională, a selectat o nouă perioadă de desfășurare care nu se suprapune cu alte competiții și care permite continuitatea acestei competiții emblematice pe plan local, oferind tuturor părților implicate - concurenți, spectatori, parteneri etc., un spectacol de calitate, organizat la standarde internaționale și o experiență sportivă completă'', au spus organizatorii.

Festivitățile pentru Mica Buclă vor debuta pe 17 octombrie cu prezentarea echipelor, eveniment ce va avea loc pe esplanada Casei de Cultură Suceava, urmând ca cicliștii să pornească în prima etapă pe 18 octombrie, spre Piatra Neamț.

În calitate de promotor al frumuseților locale, pe parcursul traseului de peste 900 km, Turul României va pune în lumină numeroase zone și obiective turistice din România, precum Cetatea Sucevei, Mănăstirea Voroneț, lacul Bicaz, stațiunea Durău, zona viticolă a Vrancei, Munții Măcinului, dar și localități pitorești situate de-a lungul Dunării.

Față de programul inițial, care cuprindea un prolog și șase etape, noua formulă a Turului României prevede cinci etape, renunțându-se la prolog și la contratimpul individual Vărteșcoiu - Faraoanele (Vrancea).

Prima etapă se va desfășura pe 18 octombrie, între Suceava și Piatra Neamț, etapa a 2-a (19 octombrie) are loc între Piatra Neamț și Focșani, etapa a 3-a (20 octombrie) va fi alergată între Focșani și Tulcea, penultima etapă, a patra (21 octombrie) se va desfășura de la Tulcea la Călărași, iar ultima etapă va avea loc la București.

Turul României cuprinde și anul acesta cinci curse pentru copiii cu vârste cuprinse între 3-14 ani. Acestea au loc în fiecare oraș prin care trece caravana ciclistă, iar participarea este gratuită.

În cadrul competiției din acest an vor fi acordate 6 tricouri distinctive: Tricoul galben - Lider în Clasamentul General, oferit de Alpro, Tricoul alb - Lider în Clasamentul Tinerilor (Sub 23 de ani), oferit de Gebruder Weiss, Tricoul roșu - Lider în Clasamentul pe Puncte, oferit de Orange, Tricoul verde - Lider în Clasamentul Cățărătorilor, oferit de Gillette, Tricoul albastru - Lider în Clasamentul Românilor, oferit de M&M, Tricoul gri - Lider în clasamentul pe echipe, oferit de Auchan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Turul ciclist al României, care va pleca din Suceava, reprogramat pentru perioada 18-22 octombrie.
 Vizualizări articol: 893 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Turul ciclist al României, care va pleca din Suceava, reprogramat pentru perioada 18-22 octombrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei