Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 197 (8421)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Proiect cu peste 50 de activități și un festival, organizat de Fundația Te Aud România pentru copiii ucraineni din județul Suceava

Miercuri, 23 August 2023 (10:45:40)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fundația Te Aud România a derulat, în perioada aprilie-iulie 2023, Proiectul „Pași spre Incluziune”, care a inclus o serie de activități de integrare în comunitatea suceveană a copiilor ucraineni refugiați pe teritoriul țării noastre. La nivelul județului Suceava, s-au implementat 36 de activități sportive, 12 activități de dezvoltare a competențelor lingvistice, șase ateliere de educație nonformală și un Festival de Incluziune și Sport (timp de două zile) pentru copii ucraineni refugiați.

„Pași spre Incluziune” a facilitat dialogul intercultural și educația culturală pentru 138 de copii refugiați ucraineni din județul Suceava și peste 200 de copii români, cu scopul de a contribui la integrarea socială în comunitatea gazdă a grupului țintă.

Responsabilă de proiect, Oana Vasiliu (Fundația Te Aud România) a declarat că „programele educaționale și sportive pentru copiii refugiați ucraineni au un rol esențial în facilitarea integrării lor și în susținerea procesului de recuperare, pe care din ce în ce mai puține organizații sunt capabile să le ofere, din lipsă de finanțare pentru astfel de proiecte. Războiul nu a trecut, războiul este în continuare la granița noastră, și știm că educația nonformală, în particular, joacă un rol crucial, oferind un mediu adaptat nevoilor specifice ale copiilor”.

De asemenea, responsabila de proiect a completat că prin activități artistice, jocuri educaționale și ateliere de lucru în echipă, aceste programe nu doar că permit dezvoltarea abilităților practice și creativității, dar și contribuie la gestionarea stresului și a traumelor. „În esență, programele educaționale și sportive nonformale nu doar că oferă cunoștințe, ci și construiesc temelii pentru o viitoare dezvoltare personală și socială de succes în noile lor medii”, este de părere Oana Vasiliu.

Implementarea proiectului nu ar fi fost posibilă fără sprijinul Clubului Sportiv Școlar Gura Humorului, Primăriei Orașului Gura Humorului, Inspectoratului Școlar Județean Suceava, dar și al altor ONG-uri de pe raza județului Suceava. Proiectul ,,Pași spre Incluziune” a fost derulat de Fundația Te Aud România și finanțat prin programul Efectiv Civic, dezvoltat de FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, în parteneriat cu RAF – Romanian American Foundation.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect cu peste 50 de activități și un festival, organizat de Fundația Te Aud România pentru copiii ucraineni din județul Suceava.
 Vizualizări articol: 517 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect cu peste 50 de activități și un festival, organizat de Fundația Te Aud România pentru copiii ucraineni din județul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei