Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 49 (7966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

DGASPC Suceava vine în sprijinul refugiaților, mai ales al copiilor neînsoțiți care solicită sprijin din partea autorităților române

Marţi, 1 Martie 2022 (15:12:01)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava vine în sprijinul refugiaților, mame și copii, dar mai ales al copiilor neînsoțiți care solicită sprijin din partea autorităților române.

La nivelul DGASPC Suceava s-a dispus înființarea unui grup de lucru al cărui coordonator este directorul executiv al instituției, Georgeta Nadia Crețuleac,  grup format din directorul executiv adjunct, șeful Serviciului Rezidențial Copii și Plasamente Familiale, șefa Centrului de Servicii de tip Rezidențial și Echipe Mobile, șefa Serviciului Juridic Contencios, grup de lucru care va coordona întreaga activitate în ceea ce privește serviciile specializate care pot fi acordate familiilor cu copii care solicită sprijin în acest sens.

Pe 26 februarie, Echipa Mobilă Siret a asigurat permanența la Vama Siret, alături de colegii din cadrul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Siret, pentru a identifica nevoile refugiaților și asigura accesul la serviciile de care aceștia au nevoie.

Începând cu prima zi a lunii martie, la nivelul DGASPC Suceava s-a înființat un centru de colectare pentru alimente, produse de igienă, haine groase, pături, lenjerii, lapte praf, pampers, produse care vor fi transportate zilnic către locațiile în care vor fi găzduiți refugiați (donațiile pot fi depuse la sediul central al DGASPC Suceava din Bulevardul George Enescu, Nr. 16 Suceava, intrarea principală).

În colaborare cu UNICEF România, la Vama Siret, va fi instalat un cort, în care o echipă formată din specialiști UNICEF și asistenți sociali/psihologi voluntari din cadrul DGASPC vor asigura consilierea și accesul la servicii specializate, în funcțiile de nevoile refugiaților. „Menținem permanent legătura cu ANDPDCA și Consiliul Județean Suceava, precum și cu conducerea DGASPC-urilor din țară pentru a crea o rețea de sprijin națională, în ceea ce privește identificarea nevoilor și acordarea de servicii primare și de specialitate refugiaților din țara vecină. Ținem legătura cu SPAS-urile din localitățile de la graniță care și-au arătat disponibilitatea de a oferi cazare și sprijin familiilor de refugiați pentru a-i sprijini în acoperirea nevoilor pe care le au în acest sens. Invităm ONG-urile din județ și din țară să ni se alăture în efortul nostru comun de a oferi servicii de specialitate și de calitate tuturor refugiaților la care se identifică astfel de nevoi”, a spus directorul executiv Georgeta Nadia Crețuleac.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DGASPC Suceava vine în sprijinul refugiaților, mai ales al copiilor neînsoțiți care solicită sprijin din partea autorităților române.
 Vizualizări articol: 854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DGASPC Suceava vine în sprijinul refugiaților, mai ales al copiilor neînsoțiți care solicită sprijin din partea autorităților române0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei