Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 49 (7966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Siret, un oraș sub asediu

Marţi, 1 Martie 2022 (16:09:45)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Siret arată ca un oraș sub asediu. Cu tabără pentru refugiați ridicată pe stadion, cu mașini care tranzitează orașul dintr-o parte în alta, cu mașini de armată, de poliție, jandarmerie, ISU, mașini ale corpurilor diplomatice aparținând diferitor state ale lumii, din India până în Ghana sau China, respectiv autocare, microbuze și alte mijloace de transport, Siret este un adevărat furnicar. După sosirea primilor refugiați, începând de vineri pe drumul dintre orașul Siret și Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-au format cozi uriașe de mașini și tiruri. Erau mulți oameni veniți pentru a-și oferi sprijinul, fie în ceea ce privește cazarea sau transportul, fie cu alimente, apă și alte bunuri care le-au fost date oamenilor care au fugit din calea războiului.

Au fost însă și gură-cască, persoane care au venit în PTF Siret doar pentru a vedea cu ochii lor ce se întâmplă. Cu alte cuvinte, au venit ca la spectacol. Lecția a fost însușită de autorități, astfel încât de câteva zile bune lucrurile sunt mult mai bine organizate. Filtre ale poliției sunt instituite la ieșirea din orașul Siret, iar spre punctul de trecere a frontierei trec doar cei care au cu adevărat treabă. Celorlalte persoane nu li se mai permite accesul, iar ca atare în zonă sunt parcate o mulțime de mașini mici. Pentru că toate mașinile, cu excepția celor care aparțin instituțiilor statului, sunt oprite la filtru, se formează cozi substanțiale.

Au fost momente când aceste cozi erau până în cealaltă parte a orașului Siret, la ieșirea spre Suceava. În aceste condiții, pentru a putea face față situației, la Siret au fost aduse forțe suplimentare de poliție din alte județe. Tot din județe învecinate au sosit și jandarmi, dar aceștia acționează mai mult în zona Punctului de Trecere a Frontierei Siret, acolo unde asigură măsurile de ordine. Practic, se poate spune că Siretul este un oraș care trăiește cel mai intens drama războiului din țara vecină. Din păcate, situația ar putea continua zile, săptămâni sau chiar luni, deși acest lucru nu este dorit de nimeni. Opiniile oamenilor din Siret de acum două săptămâni că vor traversa o perioadă extrem de dificilă în cazul unui război s-au adeverit cu vârf și îndesat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Siret, un oraș sub asediu.
 Vizualizări articol: 2651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Siret, un oraș sub asediu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei