Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 49 (7966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Conferință de comemorare istorică a unor monumente de patrimoniu religios al Bucovinei

Marţi, 1 Martie 2022 (10:45:15)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comemorarea împlinirii a sute de ani de la ridicarea și sfințirea unor importante monumente de patrimoniu religios al Bucovinei va debuta miercuri la prânz, prin organizarea unei conferințe consacrate acestor momente istorice. Evenimentul va avea loc în Aula USV din Corpul E al Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, avându-i ca invitați pe câțiva importanți istorici ai vremii, tema conferinței fiind ”Istorie, Cult, Cultură, Patrimoniu”.

Conferința organizată miercuri la USV reprezintă deschiderea evenimentelor consacrate împlinirii în acest an a 500 de ani de la sfinţirea Bisericii ”Sf. Gheorghe” din cadrul Mănăstirii ”Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, ctitorie a Domnitorilor Bogdan al III-lea şi Ştefăniţă Vodă, monument înscris în Lista Patrimoniului mondial UNESCO din România. În acest an împlinesc de asemenea 500 de ani de la sfințirea bisericii ”Tuturor Sfinților” de la Părhăuți, ctitoria logofătului Gavril Trotușan, iar 400 de ani se împlinesc de la sfințirea Mănăstirii Solca, ctitorie a domnitorului Ștefan Tomșa al II -lea.

Deschiderea evenimentelor consacrate acestor momente istorice va avea loc miercuri, 2 martie, începând cu ora 12.00, în Aula USV, corp E al USV. În cadrul conferinței cu tema ”Istorie, Cult, Cultură, Patrimoniu” sunt invitațiprof. univ. dr. Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale a României, prof. univ. dr. Gheorghe Onișoru de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava,pr. prof. univ. dr. Viorel Sava de la Universitatea „Al. I Cuza” Iași, prof. univ. dr. Ștefan Purici, Prorector al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava șiarhid. lector univ. dr. Vasile M. Demciuc de la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

În cadrul acestei conferințe vor fi prezentate recentele apariții ale Editurii Crimca aparținând Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, ale Editurii Polirom, ale Editurii Glasul Istoriei și ale Editurii Corint. Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuților, Universitatea „Ștefan cel Mare”din Suceava și Biblioteca USV.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conferință de comemorare istorică a unor monumente de patrimoniu religios al Bucovinei.
 Vizualizări articol: 577 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conferință de comemorare istorică a unor monumente de patrimoniu religios al Bucovinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei