Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 49 (7966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

30 de tone de produse alimentare, de igienă și de strictă necesitate vor ajunge în Ucraina, din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

Marţi, 1 Martie 2022 (17:30:32)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților continuă acțiunile de sprijin pentru refugiații ucraineni. În prima zi din luna martie, Arhiepiscopia a organizat al doilea convoi umanitar, 30 de tone de produse alimentare, de igienă și de strictă necesitate care va ajunge în curând în țara vecină, afectată de conflictele armate. La Așezământul „Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți, unul dintre cele patru puncte de colectare organizate în eparhie, voluntarii, clerici și mireni au sortat, pregătit și încărcat produsele în cele 11 mijloace de transport care se vor îndrepta spre Cernăuți și alte zone afectate. Conform informațiilor furnizate de reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, aceste ajutoare vor ajunge la cei care au decis să nu plece momentan din Ucraina sau care din diferite motive nu pot pleca, adăpostindu-se în buncăre, stații de metrou, subsolurile clădirilor ori alte spații de apărare improvizate. O mențiune specială trebuie făcută cu privire la mașinile ce transportă produse destinate exclusiv sprijinirii familiilor cu copii mici (scutece, produse de igienă pentru copii, lapte praf și alte suplimente nutritive, pături).

La constituirea acestui convoi umanitar au contribuit și Episcopia Slatinei și Romanaților, prin Protoieria Caracal, care a trimis 3 tone de alimente și pături, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, care a donat 7 tone de produse, dar și numeroase persoane, organizații non-guvernamentale, agenți economici sau instituții din România și din afara granițelor țării, într-un extraordinar gest de solidaritate și iubire de aproapele.

„Ca și în celelalte zile, arhipăstorul Sucevei și Rădăuților, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, a fost prezent atât la Așezământul <Sfântul Ierarh Leontie> pentru a binecuvânta și supraveghea îndeaproape lucrarea de organizare a convoiului umanitar, cât și la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, însoțind delegația până la încheierea formalităților vamale. S-a îndreptat apoi spre centrul de coordonare a voluntarilor, pentru a afla ultimele detalii și a discuta despre oportunitatea diversificării măsurilor de intervenție. La final a adresat mulțumiri tuturor voluntarilor și un cuvânt de încurajare celor greu încercați”, transmit reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei.

În punctele de asistență social-filantropică din Punctul de Trecere a Frontierei Siret și din Gara Burdujeni – Suceava au fost suplimentate stocurile de apă, alimente, produse de igienă, pături, medicamente și jucării. Echipele de voluntari, ce cuprind și vorbitori de limbă ucraineană, distribuie alimentele, direcționează către locurile de cazare pe cei care nu au unde să se adăpostească, oferă informații privind călătoria pe teritoriul României și sprijin în alegerea mijloacelor de transport. De asemenea, este asigurată în permanență asistența spirituală, atât de necesară în aceste clipe de încercare. Toate aceste acțiuni de sprijin sunt realizate în strânsă colaborare cu Consulatul General al României la Cernăuți, dar și cu autoritățile locale și instituțiile abilitate să intervină, comunicându-se în permanență informații relevante privind evoluția situației.

„Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților face un apel către toți credincioșii de a spori rugăciunea în aceste zile tensionate. Mai mult, cei care doresc să se alăture acestor acțiuni umanitare sunt îndemnați să ia legătura cu preotul paroh sau să doneze în conturile Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților: în lei: RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014, în euro: RO78 RNCB 0234 0370 1091 0110, deschise la Banca Comercială Română, cu mențiunea sprijin refugiați Ucraina”, au adăugat reprezentanții Arhiepiscopiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 30 de tone de produse alimentare, de igienă și de strictă necesitate vor ajunge în Ucraina, din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.
 Vizualizări articol: 1028 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
30 de tone de produse alimentare, de igienă și de strictă necesitate vor ajunge în Ucraina, din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei