Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 nov 2007 - Anul XII, nr. 264 (3638)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bani şi interese

Jocurile Olimpice din 2012 stârnesc deja controverse

Organizatorii Jocurilor Olimpice din 2012, ce vor avea loc la Londra, intenţionează ca la finalul competiţiei, din cele 80.000 de scaune ale arenei, să vândă 55.000 către următoarea gazdă a Jocurilor din anul 2016, informează dailymail.co.uk. Printre cele mai importante elemente de design ale noii arene se regăsesc: nivelul terenului şi al primului inel al tribunei se va afla sub cel al solului. Vor fi 25.000 de locuri permanente, care îi vor aduce pe spectatori mai aproape de acţiune, iar restul până la 80.000 vor avea un caracter temporar, urmând a fi înlăturate după competiţie. Şefii JO londoneze caută deja un cumpărător, printre aceştia aflându-se şi gazda JO din 2016.

Acoperişul va avea o circumferinţă de 28 de metri şi va acoperi două treimi din tribune. Diriguitorii Jocurilor au calculat probabilitatea de a nu construi un acoperiş mai scump, deoarece evenimentul are loc în săptămânile mai secetoase ale anului. După şase luni de studii, aceştia sunt convinşi că nu vor avea ghinionul ca evenimentul să fie perturbat de vânturile prea puternice, care ar putea duce la invalidarea recordurilor mondiale. Luna trecută, Autoritatea Olimpică a anunţat că bugetul pentru construirea stadionului a crescut de la 344 de milioane de euro la 710 de milioane de euro, ca urmare a unor noi calcule.

"Stadionul va acţiona ca un semnal luminos, simbolizând extraordinara transformare şi regenerare a estului Londrei ca urmare a găzduirii Jocurilor Olimpice din 2012 şi ca o moştenire permanentă a sporturilor noi şi a facilităţilor pentru comunitatea londoneză", a declarat primarul capitalei Angliei, Ken Livingstone. Membrii Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice din 2012 susţin că noul stadionul olimpic, care va fi construit în estul Londrei, va fi un precursor al noii ere în designul arenelor din întreaga lume. Noul stadion de 80.000 de locuri va fi transformat după Jocurile Olimpice într-o "ispravă inginerească". Deşi lucrările la noua arenă nici nu au debutat, au apărut deja primele probleme. Una dintre acestea este îngrijorarea autorităţilor ca după JO, când stadionul va fi refăcut, arena să nu poată asigura facilităţile la nivel internaţional. Jurnaliştii de la The Times sunt contrariaţi de faptul că noul stadion olimpic va avea înfăţişarea unei arene tipic americane. "Arată stupid ca un bol de budincă, oare merită design-ul stadionului 710 milioane de euro?", se întreabă The Times.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jocurile Olimpice din 2012 stârnesc deja controverse.
 Vizualizări articol: 477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jocurile Olimpice din 2012 stârnesc deja controverse0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei