Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 nov 2007 - Anul XII, nr. 262 (3636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liga I

Steaua se afundă încet dar sigur în anonimat

Echipa Steaua Bucureşti a pierdut, cu scorul 0-2 (0-1), meciul disputat, duminică, în deplasare, împotriva formaţiei Poli Ştiinţa Timişoara, în etapa a XIV-a a Ligii I, acesta fiind primul eşec al "roş-albaştrilor" pe stadionul Dan Păltinişanu după 11 ani. Poli Ştiinţa Timişoara a deschis scorul în minutul 13, prin Dejan Rusici. Gigel Bucur a centrat de pe stânga, mingea l-a găsit pe Rusici nemarcat în careu, fundaşii stelişti s-au repliat greu, iar atacantul sârb a avut timp să-şi aşeze mingea şi l-a învins pe Zapata cu un şut de la 7 metri, la colţul scurt. În minutul 17, Dorin Goian a marcat cu capul, însă golul a fost anulat pentru un fault în atac comis de Victoraş Iacob asupra lui Sorin Rădoi. O noua reuşită a Stelei, aparţinând de această dată lui Nicolae Dică, a fost anulată în momentul 36, tot pentru fault în atac, comis de Goian. Gueye Mansour a stabilit scorul final al partidei, 2-0, în minutul 90+2. Abiodun a centrat de pe dreapta, Goian a sărit pe sub minge, iar Mansour a înscris din foarfecă, din spatele fundaşului stelist, în stânga lui Zapata. La meci au asistat 30.000 de spectatori, între care 400 de suporteri stelişti. Cele două galerii au scandat trivialităţi una la adresa celeilalte. Galeria timişoreană a afişat un banner cu mesajul: "Tot Becali e antrenor, Lăcătuş tot de decor".

 

Gigi Becali: „Unii jucători nu au valoare”

 

Finanţatorul Gigi Becali a declarat, duminică, la o emisiune televizată, că nu se aştepta ca echipa Steaua să piardă meciul cu Poli Ştiinţa Timişoara, şi a apreciat că la formaţia stelistă sunt jucători care nu au valoare. "Dacă vrei să câştigi trebuie să intri motivat din primul minut. Când în primele 20 de minute, ăia au şase cornere şi tu nu ai nicio fază pe poartă nu ai ce să faci. Nu au intrat motivaţi, degeaba am dominat noi după ce era 1-0. Am avut şi un gol anulat, dar ce să vorbesc de arbitraj dacă nu are cine să o bage în poartă. Este vorba şi de puţin ghinion, dar pun înfrângerea şi pe echipa care nu a intrat motivată. La orice mă aşteptam, dar să pierdem la Timişoara niciodată. Trebuie să pasăm, nu să jucăm cu mingi pe sus, nu ai ncii atacanţi. ne trebuie doi-trei jucători, ne trebuie atacanţi de valoare care să marcheze, un mijlocaş de valoare care să dribleze. A fost un joc puţin haotic. Nu sunt supărat pe Lăcătuş, ce vină are el? Dacă acel gol nu era anulat se făcea 1-1 şi apoi, cine ştie? Dacă eşti o echipă mare, dacă eşti Steaua, trebuie să iei jocul în mâini din primul minut, nu ai voie să-i dai teren Timişoarei, trebuie să-i ţii în corzi. Nu sunt supărat. Ştiu ce am, ei muncesc, dar atâta pot", a spus Becali la emisiunea Fanatik.

Finanţatorul stelist a apreciat că în proporţie de 80 la sută, CFR Cluj va câştiga campionatul. "Iacob vrea, dar atâta poate. Dacă nu pot Surdu şi Croitoru, atunci să joace Lovin, dacă nu poate Neşu, atunci să joace Petre Marin. Nu ştiam echipa, nu m-am băgat. Acum, ne-am convins şi eu şi Lăcătuş ce poate fiecare. Nu este problema diferenţa de puncte faţă de CFR, ci faptul că CFR are un joc bun, nu prea face greşeli şi paşi înapoi. Ei n-o să mai facă, dar noi o să mai facem. Sigur, datele problemei se mai pot schimba în retur, dar la CFR vezi dăruire, ei nu fac paşi înapoi. Este vorba de jucători, nu au valoare şi cu asta basta. Iar Steaua nu are valoare la ora asta. În afară de Zapata, Goian, Dică, Emeghara, Ov. Petre, Lovin şi Neşu, care mai au cât de cât valoare, în rest joacă ţurca pe sute de mii de euro. Nu le e jenă, le-ar fi jenă dacă nu ar vrea, dar dacă aşa le-a dat mămiţica lor valoare, atât pot şi nu am ce să le cer", a afirmat Becali.

 

Lăcătuş: „Este o înfrângere care mă doare”

 

Antrenorul echipei Steaua, Marius Lăcătuş, a declarat că jucătorii săi nu ştiu să-şi revină atunci când sunt conduşi pe tabela de marcaj, aşa cum s-a întâmplat şi la meciul cu Poli Ştiinţa Timişoara. "Am început jocul greoi, am făcut nişte greşeli care ne-au costat la început şi am luat un gol care nu trebuia luat. A fost un joc controlat de noi pentru că ne-am creat mai multe situaţii de a marca, dar atunci când greşeşti fotbalul te pedepseşte. Am făcut un joc bun, dar trebuie să eliminăm lucrurile rele. Din punct de vedere fizic, echipa a stat bine în teren, dar când sunt conduşi, jucătorii nu ştiu să-şi revină. Este o înfrângere care mă doare, dar vreau să facem uitat acest joc, mai ales că ne aşteaptă meciul cu Sevilla", a spus Lăcătuş. Tehnicianul stelist a admis că CFR Cluj "a scăpat" singură în fruntea clasamentului. "Dar nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla. Poate vor trece şi ei prin situaţia noastră", a subliniat Lăcătuş.

 

Marian Iancu ar vrea ca Timişoara să aibă constanţa CFR-ului

 

Preşedintele clubului Poli Ştiinţa Timişoara, Marian Iancu, s-a arătat bucuros de victoria obţinută în faţa Stelei, însă a subliniat că, deşi formaţia bănăţeană este pe locul 2 în Liga I, mai sunt probleme de rezolvat la echipă. "Este bine că am luat cele trei puncte şi că băieţii au înţeles ceea ce le-am comunicat eu. Nu e cazul să ne uităm în clasament pe cel loc suntem pentru că mai sunt multe probleme la echipă şi mai avem de lucru", a spus Iancu. Oficialul timişorean a subliniat că şi-ar dori ca Poli Ştiinţa Timişoara să aibă aceeaşi constanţă în joc de care dă dovadă liderul Ligii I, CFR Cluj. "CFR Cluj este o echipă constantă în joc, lucru pe care la noi nu-l regăsim. Este foarte bine că luăm puncte atunci când avem noroc, este un pas înainte. Trebuie să ţinem pasul cu ritmul campionatului pentru că avem o deviză: cine nu ţine pasul şi nu luptă, pleacă", a punctat Iancu.

 

Rapid, egal norocos cu Unirea Urziceni

 

Echipa Rapid Bucureşti a remizat, duminică, scor 1-1, cu Unirea Urziceni, iar antrenorul Mircea Rednic rămâne fără victorie pe teren propriu de la revenirea la formaţia din Giuleşti. Rapid a deschis scorul în minutul 8. Vasile Maftei a marcat cu capul din opt metri, după un corner de pe dreapta de la Cesinha. Unirea Urziceni a restabilit egalitatea în minutul 51, prin Bogdan Mara, care a înscris la colţul scurt cu un şut de la 12 metri. Din minutul 81, Rapid a rămas în zece, după ce Nicolae Grigore a fost eliminat pentru un fault asupra lui Mara.  Suporterii rapidişti au afişat bannere la tribuna a doua pe care scria: "Deci, tot noi suntem vinovaţi? Da, pentru că aţi fost şi încă sunteţi toleraţi" şi "Contrar aşteptărilor tale murdare/ pentru noi eşti o mizerie în continuare". După eliminarea lui Grigore, suporterii au scandat împotriva antrenorului Mircea Rednic şi a patronului George Copos. Galeria rapidistă a scandat: "Rednic, lasă-ne". Patronul George Copos a plecat de la stadion cu un minut înainte de finalul partidei.

 

Copos ameninţă cu epurări din iarnă

 

Principalul acţionar al FC Rapid, George Copos, a declarat că în iarnă de la echipa antrenată de Mircea Rednic vor pleca doi sau trei jucători şi în locul lor vor fi achiziţionaţi alţii. "Astăzi atât am putut şi trebuie să recunoaştem că rezultatul este unul echitabil, pentru că Unirea Urziceni e o echipă foarte bună, care îşi merită locul în clasament. Mircea Rednic, împreună cu directorul tehnic Nicolae Manea, vor decide cine pleacă şi cine vine", a spus Copos. Acesta a făcut referire şi la reacţia suporterilor, care au scandat duminică împotriva sa: "Suporterii trebuie lăsaţi în pace, ei au fost şi înainte de '90 nişte răzvrătiţi, la fel ca şi acum. Au şi ei dreptate, trebuia să câştigăm astăzi. Dar batem la Dinamo şi rezolvăm problema".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steaua se afundă încet dar sigur în anonimat.
 Vizualizări articol: 503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Steaua se afundă încet dar sigur în anonimat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei