Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 nov 2007 - Anul XII, nr. 262 (3636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Performanţă

Campioană naţională la 33 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Voinţa nu are vârstă şi nu acceptă piedici. Este convingerea atletei Elena Erzilia Ţâmpău, care a reuşit, după 10 ani de absenţă din activitatea competiţională să demonstreze spectaculos acest principiu. Sportiva de 33 de ani a concurat ca reprezentantă a CSM Suceava, la finele săptămânii trecute, la Campionatul Naţional de Cros desfăşurat la Botoşani, competiţie ce a reunit peste 150 de atleţi de valoare din ţară. Deşi a fost prima sa participare la o competiţie după 10 ani de absenţă cauzată de probleme de sănătate, Elena şi-a adjudecat fără probleme chiar titlul de campioană naţională. „Reîntoarcerea în activitatea sportivă ca sportiv competitor este o încununare a visului meu din ultimii 10 ani. Am vrut să fac prin elevii mei ceea ce nu puteam eu, dar apoi am dorit să le dau şi un imbold prin exemplul propriu, aşa că sunt fericită că am reuşit. Adevărul este că atletismul e prima şi marea mea dragoste şi voi fi împlinită când copiii pe care îi antrenez vor simţi la fel şi îmi vor depăşi rezultatele în competiţii. Este adevărat că unii colegi au crezut că nu mai am vârsta pentru a reveni ca sportiv şi nu s-au sfiit să îmi spună asta. Nu le port pică dar mă bucur că am putut demonstra că voinţa nu are vârstă şi dacă îţi doreşti ceva, se poate realiza. Acest concurs a fost pentru mine un test de început. Acum îndrăznesc să sper că voi obţine alte  rezultate naţionale şi mă pot gândi chiar la Balcaniadă. Sper că munca mea şi a copiilor pe care îi antrenez să se vadă în rezultate în viitor”, ne-a declarat proaspăta campioană naţională.

 

Are în palmares peste 50 de medalii

 

Fosta colegă de generaţie şi de competiţii a Gabrielei Szabo a obţinut rezultate remarcabile în urmă cu mai bine de un deceniu. A fost deţinătoarea recordurilor naţionale în probele de 1.500 m şi 3.000 m sală, a cucerit titlul de vicecampioană mondială cu echipă la Boston – SUA în 1992 (cel mai bun rezultat al junioarelor României din toate timpurile), vicecampioană europeană la 1.500 m în Spania în 1993, dublă campioană balcanică (la individual şi cu echipa) şi campioană naţională în mod repetat. În total, Elena Erzilia Ţâmpău a adunat peste 50 de medalii, dar a renunţat ulterior la viaţa sportivă competiţională, din cauza unor probleme de sănătate. Lucrează la CSM Suceava, şi chiar dacă valoarea ei sportivă nu este plătită decît simbolic, aproape penibil, antrenează cu jumătate de normă şi tinerii sportivi valoroşi de la Cîmpulung Moldovenesc şi refuză să facă vreun comentariu negativ despre acest subiect. În puţinul timp dintre antrenamente, sportiva urmează cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campioană naţională la 33 de ani.
 Vizualizări articol: 651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Campioană naţională la 33 de ani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei