Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 oct 2007 - Anul XII, nr. 254 (3629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Liga I

Steaua a pierdut ruşinos la ultima clasată

"

Formaţia Universitatea Cluj a obţinut, sâmbătă, prima victorie în sezonul 2007/2008 al Ligii I, impunându-se, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-1), în faţa echipei Steaua Bucureşti. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 21, prin Bănel Nicoliţă, care a marcat de la 6 metri, de lângă Park, după o centrare de pe stânga a lui Victoraş Iacob, deviată cu capul de Valentin Badea. Nemanja Jovanovici a restabilit egalitatea pentru "U" Cluj în minutul 34. După o centrare de pe stânga şi câteva erori în lanţ ale fundaşilor stelişti, atacantul sârb a înscris din foarfecă, de la 2 metri lateral stânga, la colţul lung. În minutul 40, stelistul Marius Croitoru a trimis mingea în bara transversală a porţii apărate de Szolomajer, cu un şut din afara careului. Clujeanul Goga i-a imitat exemplul în minutul 51, când a şutat în stâlpul din dreapta lui Zapata, de la 20 de metri. Mai mulţi jucători s-au încăierat în minutul '55, după o alercaţie între Park şi Nicoliţă, în care s-a implicat şi Victoraş Iacob. Conflictul a fost aplanat de arbitrul Istvan Kovacs, care nu a dictat nicio sancţiune. Universitatea Cluj, ultima clasată, a marcat pentru 2-1 în minutul 84. La numai un minut după ce Nemanja Jovanovici a scăpat singur cu Zapata, fără a reuşi însă să înscrie, a fost rândul lui Dorin Goga să depăşească defensiva oaspeţilor. Rămas singur cu portarul columbian, Goga a trimis un lob peste acesta, mingea l-a lovit pe Zapata, însă nu a fost deviată suficient şi a intrat în poartă.

 

Adrian Ilie nu se aştepta ca Steaua să joace atât de prost

 

Managerul sportiv al FC Steaua, Adrian Ilie, a declarat că nu se aştepta ca "roş-albaştrii" să joace "aşa de prost" în meciul cu Universitatea Cluj, adăugând că spera că jucătorii vor da dovadă de mai multă ambiţie după eşecul din Liga Campionilor, cu FC Sevilla.

"Mă aşteptam să facem un meci bun astăzi şi să avem ambiţie mai multă după înfrângerea din Liga Campionilor, nu invers. Am avut o deplasare grea la Sevilla, unde am pierdut cu 1-2, şi am fost criticaţi deşi spaniolii au patru sau cinci trofee în ultimii ani. A urmat această deplasare grea la Cluj, unde gazdele au avut o ambiţie foarte mare astăzi. Am înscris primii astăzi şi ne aşteptam să câştigăm, dar clujenii au avut o reacţie bună", a subliniat Ilie. Antrenorul echipei Steaua, Massimo Pedrazzini, nu a participat la conferinţa de presă de la finalul partidei, observatorul Victor Ciocan anunţând că gruparea din Bulevardul Ghencea va fi penalizată pentru acest lucru, conform regulamentului LPF. În schimb, Pedrazzini a rămas în vestiar timp de aproximativ o oră după încheierea meciului, împreună cu jucătorii şi ceilalţi membri ai staff-ului tehnic. La discuţie a participat şi Adrian Ilie.

 

Jucătorii de la U Cluj au luat prime de 2.000 de euro

 

Antrenorul echipei Universitatea Cluj, Gheorghe Mulţescu, a declarat că Steaua a fost "previzibilă" în meciul de sâmbătă, adăugând că de aceea a plusat şi a folosit, la un moment dat, trei atacanţi. "Sunt fericit că am obţinut prima victorie pentru «U» Cluj şi că am reuşit să revenim de la 0-1. Credeam că Steaua este mai puternică, dar a fost previzibilă. Am încercat să-i surprind schimbând sistemul tactic. La un moment dat am jucat 4-3-3, când l-am introdus pe Sabo în locul lui Savu, pentru că speram să marcăm până la pauză. Filosofia mea e dacă tot e să pierd, să fie 2-3, nu 0-1. În repriza a doua am conservat scorul şi am profitat de lipsa de reacţie a stoperilor Stelei care au fost lenţi. Este o victorie meritată şi după aspectul jocului, şi după ocaziile avute. Această victorie nu are valoare prea mare dacă nu batem şi marţi la Buzău", a spus Mulţescu. Fiecare jucător de la Universitatea Cluj va primi câte 2.000 de dolari pentru victoria obţinută în faţa echipei Steaua. "Mă bucur când trebuie să le dau bani jucătorilor. Săptămâna aceasta le-am dat şi cei 500 de dolari pentru egalul de la Craiova. Suntem fericiţi că începem să dăm prime şi să obţinem puncte. După atâtea sâmbete şi duminici negre a venit soarele şi pe strada noastră. I-am simţit pe jucători foarte motivaţi şi am crezut în această victorie, deşi nu eram prea convins că o putem obţine", a declarat directorul sportiv Sorin Vădana.

 

Dinamo, doar egal cu Timişoara

 

Echipa Dinamo Bucureşti a încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-1), meciul susţinut, sâmbătă, pe teren propriu, în compania formaţiei Poli Ştiinţa Timişoara. Dinamo a deschis scorul în minutul 20, prin Adrian Cristea. Acesta a primit o pasă de la Claudiu Niculescu, a driblat doi adversari şi a marcat cu un şut în vinclu, de la 25 de metri, în dreapta portarului Marius Popa. Gabriel Cânu a restabilit egalitatea în minutul 45. Artavazd Karamyan a executat o lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta, iar Cânu a trimis mingea cu capul în plasă, de la opt metri, de lângă Ropotan, profitând şi de faptul că portarul Bogdan Lobonţ nu a ieşit pe centrare. În minutul 66 Poli Ştiinţa Timişoara a rămas în inferioritate numerică, după ce Dan Alexa a primit al doilea cartonaş galben, şi implicit pe cel roşu, în urma unui fault asupra lui Adrian Ropotan. În timp ce fotbalistul formaţiei timişorene părăsea terenul, pe stadionul Dinamo s-a scandat "Alexa, eşti o mizerie", În momentul în care Alexa se îndrepta spre tunelul de acces la vestiare, el a fost înjurat şi scuipat de fani dinamovişti de la tribuna a doua. Iritat, fotbalistul s-a apropiat de gard şi a tras de el, răspunzându-le cu aceeaşi monedă celor care l-au atacat. Jandarmii au intervenit pentru ca lucrurile să nu degenereze. Dinamo şi-a trecut în cont şi o bară, prin Adrian Ropotan, în minutul 86. Ropotan a şutat de la 20 de metri iar mingea, deviată de Dănciulescu, a lovit stâlpul din stânga lui Marius Popa, care nu a urmărit balonul, crezând că va ieşi în aut, şi care apoi a sărutat bara care l-a salvat. Fundaşul sârb Ivan Gvozdenovici a debutat la Dinamo, după ce a fost transferat în această săptămână.

 

Antrenorul Timişoarei a acuzat arbitrajul

 

Antrenorul Walter Zenga a declarat că echipei Dinamo i-a lipsit precizia pentru a câştiga meciul cu Poli Ştiinţa Timişoara, însă s-a declarat mulţumit de felul în care jucătorii săi au tratat acest joc.

"Eu sunt mulţumit pentru că echipa a jucat. Dacă adversarul s-a bucurat aşa de mult la final pentru acest egal, înseamnă că suntem tari. Dacă noi făceam un 1-1 precum cel de astăzi se vorbea de catenaccio, dar acum nu se mai vorbeşte de catenaccio", a spus Zenga. Antrenorul echipei Poli Ştiinţa Timişoara, Dusan Uhrin jr., a declarat că a fost nemulţumit de arbitraj pentru prima oară de la venirea în campionatul României. "E prima oară când sunt nemulţumit de arbitraj. Centralul a făcut greşeli în sensul că la schimbarea unui jucător l-a trimis pe acesta în afara terenului pe partea cealaltă, direct la vestiare. Niciunde n-am mai văzut aşa ceva", a spus tehnicianul ceh.

Uhrin consideră că Dan Alexa a fost eliminat eronat, după ce primul cartonaş galben, primit în minutul 2 al întâlnirii, a fost unul "inutil". "Jocul s-a schimbat total după eliminarea lui Alexa. Arbitrul i-a dat inutil primul galben. Putea să dea trei galbene adversarilor, dar nu a dat. Nu înţeleg de ce ne-a dat doar nouă. Din cauza arbitrajului toată lumea a fost nervoasă. Cred că dacă am fi jucat în 11 am fi câştigat pentru că am jucat bine şi am avut la fel de multe ocazii ca şi adversarul", a subliniat Uhrin jr.

 

Oţelul, un nou meci de infarct

 

Echipa Oţelul Galaţi a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), formaţia Universitatea Craiova. Oţelul a deschis scorul în minutul 28, prin Gabriel Paraschiv, care a trimis în plasă mingea respinsă în faţă de portarul Mircea Bornescu la o centrare de pe partea stângă a lui Szekely. Wobay a adus egalarea pentru Universitatea, în minutul 59, când a marcat cu un şut de la aproximativ 11 metri. Golul victoriei gălăţenilor a fost marcat de Jelev, în minutul 87, care a înscris cu capul din marginea careului mic.

 

Festival de goluri la Bistriţa

 

Formaţia Gloria Bistriţa a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 3-2 (1-0), echipa Gloria Buzău, într-un meci din etapa a XII-a a Ligii I, în care gazdele au rămas în 10 oameni în minutul 69 şi oaspeţii au înscris ambele goluri din penalti. Gloria Bistriţa a deschis scorul în minutul 3, când Cosmin Tilincă a profitat de o ieşire greşită a portarului Gloriei Buzău şi a şutat de la 5 metri în poarta goală. Oaspeţii au egalat în minutul 50, în urma unui penalti executat de Alin Paleacu, acordat de centralul Laurenţiu Danşa după un fault al lui Anton Tătăruşanu asupra lui Răzvan Ochiroşii.

 

Şase minute mai târziu, Mircea Rus a readus Gloria Bistriţa în avantaj, cu o reluare în vinclu după o centrare de la Sepsi. Laurenţiu Danşa a acordat din nou penalti pentru Gloria Buzău, în minutul 69, când Tătăruşanu a faultat iar în careu şi a primit al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu. În locul lui Tătăruşanu a intrat portarul de rezervă, Călin Albuţ, care nu a reuşit să apere penaltiul executat, în minutul 71, de Paleacu. Tilincă a marcat golul victoriei pentru gazde, în minutul 80, reluând cu capul în poartă după o centrare de la Sepsi.

Ieri s-au mai jucat meciurile Unirea Urziceni - Pandurii Târgu Jiu 1-0 şi FC Vaslui - Farul Constanţa 1-1.

În urma acestor rezultate, clasamentul Ligii I este următorul:

1. CFR Cluj 11 8 3 0 18 - 7 27 (+9)

2. Unirea Urziceni 12 8 2 2 18 - 10 26 (+8)

3. Poli Ştiinţa Timişoara 12 7 4 1 27 - 18 25 (+7)

4. Dinamo Bucureşti 12 7 3 2 23 - 11 24 (+6)

5. Rapid Bucureşti 10 6 4 0 17 - 7 22 (+7)

6. FC Vaslui 12 6 4 2 22 - 12 22 (+4)

7. Steaua Bucureşti 10 5 3 2 9 - 6 18 (+6)

8. Gloria Bistriţa 11 5 3 3 16 - 16 18 (+3)

9. Oţelul Galaţi 12 5 0 7 17 - 26 15 (-3)

10. Ceahlăul Piatra Neamţ 10 4 1 5 11 - 13 13 (-2)

11. Poli Iaşi 12 3 2 7 11 - 17 11 (-7)

12. Farul Constanţa 12 3 2 7 6 - 14 11 (-7)

13. Pandurii Târgu Jiu 11 3 1 7 9 - 11 10 (-8)

14. UT Arad 12 2 4 6 10 - 14 10 (-8)

15. Universitatea Craiova 12 3 1 8 10 -16 10 (-8)

16. Dacia Mioveni 11 2 3 6 10 - 15 9 (-6)

17. Gloria Buzău 12 2 2 8 7 - 22 8 (-10)

18. Universitatea Cluj 12 1 4 7 15 - 21 7 (-11).

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steaua a pierdut ruşinos la ultima clasată.
 Vizualizări articol: 573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Steaua a pierdut ruşinos la ultima clasată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei