Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 oct 2007 - Anul XII, nr. 254 (3629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sănătate

De ce am mâini şi picioare reci

Doar cu câteva grade dacă scade temperatura, mâinile şi picioarele sunt în suferinţă. Aşa-numitul sindrom al picioarelor reci afectează bărbaţi şi femei de toate vârstele. De vină este circulaţia periferică deficitară, din cauza căreia frigul se resimte mai puternic. Senzaţia permanentă de picioare reci este foarte neplăcută şi ne pune în situaţia de a deveni dependenţi de şosete şi de băi fierbinţi. Medicina naturistă are soluţii pentru problemele de circulaţie periferi­că.

Ceaiuri

Avem la dispoziţie multe plante care, consumate sub formă de ceaiuri, îmbunătăţesc circulaţia sanguină: coada-şoricelului, frunzele de dud, nalba, frunzele de nuc, păpădia, conurile de hamei. Infuzia se prepară cu o lingură de plantă la o cană cu apă. Se consumă trei-patru căni zilnic, între mese.

De asemenea, se recomandă un amestec de păducel, talpa-gâştei, măceşe, urzică şi coada-calului. La un litru de apă se folosesc patru linguri din acest amestec, se prepară sub formă de infuzie şi se consumă zilnic, până la ameliorarea senzaţiei de mâini şi de picioare reci. Specialistul nostru mai recomandă un amestec din extracte de plante tinere: extract de mlădiţe de coacăz (50 de picături dimineaţa), extract de mlădiţe de mur (50 de picături la prânz) şi extract de muguri de plop (50 de picături seara).

Băi calde

Pentru băi de picioare se poate prepara un macerat din coada-calului, conuri de hamei, scoarţă de stejar şi scoarţă de salcie. Patru linguri din acest amestec se pun dimineaţa într-un litru de apă şi se lasă la macerat până seara. Amestecul se fierbe apoi zece minute. O baie în decoctul cald trebuie să dureze, în medie, 20 de minute. Se foloseşte un vas înalt, care să permită scufundarea picioarelor până la genunchi. După această baie de plante se aplică un unguent din spânz, ienupăr şi castane, care se poate procura de la magazinele cu profil naturist. Tot acest tratament trebuie aplicat seara, chiar înainte de culcare. Dacă picioarele reci sunt şi dureroase, a doua zi se poate aplica un unguent, de data aceasta numai din castane. Pentru că suntem chiar în sezonul castanelor, putem prepara singuri unguentul. Se zdrobesc mai multe castane, peste care se pune apoi ulei de măsline şi se lasă la macerat două săptămâni. Se scot apoi cojile, iar conţinutul se mixează. Cu pasta obţinută se masează picioarele dureroase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce am mâini şi picioare reci.
 Vizualizări articol: 749 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
De ce am mâini şi picioare reci3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei