Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 oct 2007 - Anul XII, nr. 254 (3629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Nivelul cântecelor, urcat cu macaraua

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Cetăţeanul sucevean Sorin Dorneanu – mare colecţionar şi om de muzică - a scos pe piaţă, acum să tot fie 15 ani poate şi mai bine, o casetă muzicală splendidă, cu titlul „Şlagăre comuniste”. Un titlu uşor nedrept, deoarece şlagărele comuniste conţinute acolo nu erau cu totul comuniste, unele neavând altă vină decât că au apărut în acele vremuri, fiind însă lipsite cu totul de vreun mesaj proletcultist, ca să mă exprim aşa.

În fine! Reascult cu multă plăcere acea culegere de cântece, insistând pe cele semnate şi interpretate de fraţii Grigoriu, reuniţi în odinioară faimosul „Trio Grigoriu”. Mă delectez mai ales cu bijuteriile numite „Broscuţa îndrăgostită”, „Cabana Trei Brazi”, „Macarale”... Mă ung cu toate la inimă şi mă trezesc fredonându-le, fiindcă versurile am ajuns să le cunosc pe dinafară, de la excesul de fredonări.

De fapt, aici am vrut să ajung, la versurile acestor cântece. Citez, de pildă începutul de la „Macarale”: „Macarale râd în soare argintii/ Macarale, în zori de zi”... Şi-apoi, o macara ce credeţi că face? Un lucru măreţ: ridică două inimi în aer, făcându-le să se îmbine acrobatic, la maximă înălţime: „O macaraaaa.... mi-a adus un bileţel/ Îl prind iute şi-l citesc/ Spor la lucru şi te iubesc!” Ehei, unde-s macaragiii de altădată?!

O fi el cântec comunist, poate, dar pe cuvântul meu că mă mişcă mai mult decât lălăiturile astea din ziua de azi, compuse de oameni care posedă un fond de maxim 200 de cuvinte.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nivelul cântecelor, urcat cu macaraua.
 Vizualizări articol: 690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nivelul cântecelor, urcat cu macaraua0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei