Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 oct 2007 - Anul XII, nr. 254 (3629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pierderile Ambro Suceava au crescut de peste patru ori în primele nouă luni, la 23,2 mil. lei

Luni, 29 Octombrie 2007 (16:34:11)
"

Producătorul de hârtie şi carton ondulat Ambro Suceava a înregistrat în primele nouă luni o pierdere de 23,2 milioane lei, de peste patru ori mai mare decât rezultatul negativ înregistrat în perioada similară a anului trecut, de 4,9 milioane lei.
 
Pierderile provenite din activităţile de exploatare au reprezentat 19,5 milioane lei, în timp activitatea financiară a generat o pierdere de 3,6 milioane lei, cauzată în principal de dobânzile aferente creditelor în valută pe termen scurt şi mediu, precum şi de diferenţele de curs valutar de la împrumuturile în valută, se arată în raportul financiar al firmei, transmis luni pieţei Rasdaq.

Rezultatul negativ din exploatare a fost determinat de majorarea preţurilor la gaz metan şi energie electrică, precum şi de creşterea preţului la materii prime şi produşi chimici.

Veniturile totale ale companiei au crescut de peste 2,5 ori în primele nouă luni, la 144,3 milioane lei, comparativ cu valoarea consemnată în perioada ianuarie-septembrie 2006, de 54,9 milioane lei.

Cifra de afaceri a Ambro a avansat de trei ori în acest interval, de la 39,4 milioane de lei la 130,1 milioane lei.

În primul semestru, Ambro Suceava a înregistrat o cifră de afaceri de 90,9 milioane de lei (27,3 milioane de euro), de aproape patru ori mai mare faţă de anul precedent, iar pierderile s-au majorat de circa cinci ori, la 19,3 milioane de lei.

Principala activitate a firmei este fabricarea hârtiei şi cartonului, însă Ambro desfăşoară şi activităţi de producţie a celulozei, a energiei electrice, termice şi a apei industriale, precum şi de comerţ cu diverse produse din hârtie şi carton, precum şi de recuperare a deşeurilor şi resturilor nemetalice reciclabile.

Compania are un capital social de 62 milioane de lei, principalul acţionar fiind grupul francez Sical, cu 81,7% din acţiuni.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pierderile Ambro Suceava au crescut de peste patru ori în primele nouă luni, la 23,2 mil. lei.
 Vizualizări articol: 766 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pierderile Ambro Suceava au crescut de peste patru ori în primele nouă luni, la 23,2 mil. lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei