Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 iun 2012 - Anul XVII, nr. 139 (5044)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tehnologii inovatoare

Un aparat de analiză a celulelor, realizat de Sony cu ajutorul tehnicii Blu-Ray

Gigantul japonez din industria produselor electronice Sony a anunţat, luni, că va comercializa în viitorul apropiat un instrument de analiză a celulelor umane care utilizează tehnologiile folosite de dispozitivele de înregistrare şi redare a discurilor optice în format Blu-Ray.

Acest aparat poate fi util în cercetările asupra cancerului şi a altor maladii care afectează celulele, dar şi în cercetările celulare, mai ales cele care vizează folosirea celulelor suşă embrionare, informează AFP.

Aparatul de analiză optică foloseşte mai ales tehnologia laser creată pentru playerele Blu-ray, care, combinată cu cipul-suport pentru celulele nou create, va ameliora considerabil sarcina cercetătorilor şi timpul de analiză, afirmă grupul Sony.

În mod concret, aparatul permite numărarea rapidă a celulelor prelevate, măsoară dimensiunile lor, le diferenţiază pe categorii, precizează suprafaţa şi structura internă a acestora, prin "defilarea" rapidă a acelor celule sub un fascicul laser. Lumina reflectată la contactul cu celulele permite caracterizarea lor.

De ceva vreme, grupul Sony nu îşi ascunde intenţia de a-şi lărgi activităţile curente şi în domeniul medicinei, vizând posibilitatea de a exploata în scopuri de cercetare, diagnosticare şi tratament tehnologiile concepute iniţial pentru industria de divertisment.

În 2010, Sony a achiziţionat compania americană de citometrie iCyt, fapt care i-a permis să intre în acest domeniu de vârf.

Grupul nipon intenţionează să propună corpului medical şi o serie de tehnici de captare şi analiză a imaginilor, create iniţial pentru camerele şi aparatele foto, televizoare şi computere.

Noul patron al grupului, Kazuo Hirai, a declarat că doreşte să facă din aceste activităţi unul dintre pilonii de bază ai companiei.

Numele Sony este deja citat printre candidaţii potenţiali pentru a semna un parteneriat cu Olympus, grupul japonez aflat în căutarea unui sprijin financiar şi care controlează 70% din piaţa mondială a endoscoapelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un aparat de analiză a celulelor, realizat de Sony cu ajutorul tehnicii Blu-Ray.
 Vizualizări articol: 307 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un aparat de analiză a celulelor, realizat de Sony cu ajutorul tehnicii Blu-Ray0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei