Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 sep 2008 - Anul XIII, nr. 218 (3899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dependenţa de internet, boala omului modern

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dependenţa de droguri, de tutun şi de jocuri de noroc pare să aibă un nou „rival”, care îşi face simţită prezenţa în rândurile adolescenţilor. Este vorba de dependenţa de internet, susţin cercetătorii. Din cauza acestei situaţii, psihologii se confruntă cu o boală nouă şi necunoscută, pentru care trebuie să găsească soluţii eficiente cât mai repede posibil.

Louise Nadeau, profesor în cadrul Facultăţii de Psihologie a Universităţii din Montreal, studiază în prezent nou-descoperita boală compulsivă, ce afectează din ce în ce mai multe persoane, care nu se mai pot dezlipi de computere şi petrec multe ore navigând pe internet. „Problema nu încă este foarte răspândită, însă cunoaştem cazuri concrete, grave, în care adolescenţii se izolează în faţa monitorului. Nu mai ies din casă, nu mai socializează şi ajung chiar să se identifice cu personajele din jocurile pe calculator”, a explicat Nadeau. „Din ce în ce mai multe cupluri vor avea nevoie de consiliere maritală, pentru că până atunci internetul îi va fi subjugat pe toţi”, a mai spus profesorul.

„Există foarte multe date şi informaţii în legătură cu dependenţa de jocuri de noroc şi de alcool, însă, deocamdată, nu ştim mai nimic despre această dependenţă de computer şi internet. Nu există studii concludente şi nici date clinice referitor la această problemă, aşa că vom începe cercetările de la zero”, a mai spus Nadeau.

Un studiu realizat de autorităţile sanitare din Quebec a relevat faptul că există sute de pacienţi care au apelat la psihologi pentru a rezolva această problemă. Acum, cercetătorii speră să adune suficiente date pentru a putea determina care este pragul clinic al acestei dependenţe, pentru a stabili evoluţia „bolii” şi pentru a putea pune la punct tehnici eficiente de intervenţie.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dependenţa de internet, boala omului modern.
 Vizualizări articol: 392 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dependenţa de internet, boala omului modern0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) trimis de
(16 sep 2008, 12:08:42
Da frate, da in romnania tinerii nu sunt innebuniti dupa calculator dupa cum zici tu de jocuri (poate doar laketii cu cs) romanii fac banutzi pe internetwinking asta e drogul nostru

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei