Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 mai 2015 - Anul XX, nr. 112 (5924)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Menirea femeii este să dăruiască dragoste

Cea dintâi menire a femeii este să fie izvor viu al dragostei. Ea şi umblă prin viaţă ca purtătoare a dragostei. În dragoste constă forţa sa principală, făgăduinţa, sensul existenţei sale, şi nu atât în dragoste ca manifestare a conceperii și naşterii de prunci pur naturale, cât în dragoste în primul rând ca vibraţie foarte subtilă a mişcărilor elevate sufleteşti, spirituale; dragostea este organul ei cel mai esenţial, actul ei cel mai ziditor: femeia ce radiază dragoste spiritualizată este o comoară spirituală a poporului său.

Fără dragoste, nu există nici căsnicie, nici maternitate, nici paternitate, nici familie adevărată, nici fraţi adevăraţi, nici surori adevărate: totul e fără sens, totul este mort. Cine vrea să clădească o familie fără dragoste, acela nimiceşte însăşi esenţa ei, lipseşte de suflet trupul, profanează sacrul şi tot ce ar zidi va fi fragil şi vulgar, iar viaţa lui va fi înşelare şi autoînşelare de la un cap la altul.

Centrul familiei este reprezentat însă de femeie. Ea este cea care se îmbibă de dragoste pentru a scoate la iveală din ea un nou chip al dragostei; ea este cea care izvorăşte din sine undele dragostei. Copil fiind, ea îşi bucură părinţii, fraţii şi surorile prin tandreţea simţămintelor sale faţă de ei.

Ca fată, ea radiază dragoste care se trezeşte şi se maturizează, întrebând în tăcere („nu cumva tu eşti ursitul meu?”), chemând lin („vino odată, fericirea aşteaptă!”). După aceea, se adună în ea, se concentrează toate razele, în toată cuprinderea şi cu toată intensitatea, pentru ca, strălucind de fericire, să se reverse asupra lui, „unicului” (soțul) şi asupra lor, celor „doriţi cu patimă” (copiii).

Şi minunea izvorului nesecat, deplinătăţii inepuizabile, trăieşte în ea pe tot parcursul istoriei omeneşti.

Dragostea ei este cea care aprinde vatra familială şi întreţine în ea foc curat.Ea este cea care păzeşte ţesătura spirituală a Patriei, cu toată diversitatea tradiţiilor ei, şi o ţese mai departe spre moştenire şi învăţătură fiicelor sale, iar fiilor săi – ca model dorit. Se apropie de sfârşit ţara în care dragostea feminină castă seacă, piere... Dintr-un morman de cenuşă va renaşte poporul în care femeia rămâne credincioasă slujirii dragostei.

(sursa: Doxologia)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Menirea femeii este să dăruiască dragoste.
 Vizualizări articol: 889 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Menirea femeii este să dăruiască dragoste0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei