Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 nov 2012 - Anul XVII, nr. 278 (5183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opinie

Ponta despre negocierile lui Băsescu la Bruxelles: Omul a înfrânt

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prim-ministrul României, Victor Ponta, a declarat sâmbătă despre preşedintele României, Traian Băsescu, că „a înfrânt” la negocierile pe care le-a avut la Bruxelles pentru stabilirea bugetului Uniunii Europene pentru perioada 2014 – 2020. Prezent la o conferinţă de presă la Suceava, Victor Ponta a fost întrebat care este opinia sa cu privire la negocierile de la Bruxelles, precizând că „omul a înfrânt. Traian Băsescu a negociat în sensul că nu s-a ajuns la nici un acord”.

Anterior, în cadrul unei declaraţii de presă pe care a făcut-o după ce a vizitat Spitalul Judeţean Suceava, Victor Ponta a spus că Traian Băsescu a dovedit, după ce s-a întors de la Bruxelles, că este un bun agent de vânzări, având în vedere că ştie să vândă partea plină a paharului, pentru a nu se vedea partea goală. Ponta a arătat că preşedintele Traian Băsescu a anunţat că a obţinut ce se stabilise deja în anul 2007. „Eu nu pot să mă supăr pe domnul Băsescu că vinde gogoşile care erau deja în pungă. Acum vine şi spune că le-a adus el de la Bruxelles. Îl înţeleg. Până la urmă trebuia să spună că a făcut ceva acolo. Nu este nimic de reproşat domnului Băsescu. Nu avea ce să facă mai mult. Important este să facem mai mult în următoarele două – trei luni şi să nu ne mai ducem niciodată la Bruxelles cu ideea că acceptăm orice”, a apreciat Victor Ponta.

Premierul a adăugat că nici el nu crede că ar fi putut să obţină mai mult în urma negocierilor de la Bruxelles, însă şeful statului s-a dovedit a fi un bun agent de vânzări. „De ce zâmbesc când spun că domnul Băsescu e un bun vânzător de produse? Astăzi avansul la orice program este de 7%. Domnului Băsescu i s-a propus 2%, şi domnul Băsescu a anunţat un mare succes că a ajuns la 4%. E un mare insucces că am scăzut de la 7%. Dar sigur că îşi vinde şi el marfa cum poate. Nu poţi să te superi pentru asta. Probabil că de luni domnul Băsescu va reveni la funcţia de purtător de cuvânt al campaniei PDL alături de Traian Radu Ungureanu, şi o să mai pierdem două săptămâni”, a declarat Ponta.

Prim-ministrul a ţinut să precizeze că o poziţie fermă, nu absurdă, a României poate ajuta la negocierile de la Bruxelles cu privire la viitorul buget al UE. De asemenea, el a precizat că poziţia fermă a Guvernului şi cea a Parlamentului României l-au ajutat pe Traian Băsescu să nu mai cedeze de la început „orice numai de dragul să nu-i supere pe ceilalţi lideri europeni”. „Când te duci la Bruxelles şi ceri ceva corect pentru ţara ta, nu se supără nimeni. Toată lumea te înţelege şi toată lumea face până la urmă acelaşi lucru. Cred că e prima dată când domnul Băsescu a putut să se ducă la Bruxelles şi a putut să vorbească despre România şi nu despre domnia sa. Şi e foarte bine. „Eu sunt convins că prin această poziţie fermă şi a Guvernului, Parlamentului şi implicit, de nevoie, a domnului Băsescu o să reuşim să scoatem acele prevederi care erau strict pentru România”, a mai spus Victor Ponta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta despre negocierile lui Băsescu la Bruxelles: Omul a înfrânt.
 Vizualizări articol: 531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta despre negocierile lui Băsescu la Bruxelles: Omul a înfrânt0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei