Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 nov 2012 - Anul XVII, nr. 278 (5183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Electoral

Gavril Mîrza s-a întâlnit cu peste 400 de susţinători din Părhăuţi şi Costâna

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD Gavril Mîrza, care candidează din partea USL pentru funcţia de deputat în Colegiul nr. 3 Cajvana, şi candidatul USL pentru postul de senator în Colegiul nr. 2 Suceava, Tiberius Brădăţan, s-au întâlnit cu peste 400 de susţinători din satele Părhăuţi şi Costâna, din comuna Todireşti. În cadrul întâlnirilor, la care au participat şi locuitori din satele Sârgheşti şi Valea Popei, cei prezenţi le-au expus celor doi candidaţi USL care sunt necazurile pe care le au, oamenii fiind nemulţumiţi în special de ceea ce s-a întâmplat în perioada guvernării PDL. De asemenea, cetăţenii s-au declarat nemulţumiţi de cuantumul pensiilor, „de măsurile inumane luate de Guvernul PDL şi de Traian Băsescu”, şi şi-au exprimat indignarea faţă nivelul scăzut de trai şi faţă de modul în care au fost trataţi de către fostul primar al comunei.

De precizat că la întâlnirile candidaţilor USL Gavril Mîrza şi Tiberius Brădăţan cu locuitorii din cele patru sate din Todireşti a fost prezent şi primarul acestei comune, Vasile Avram, care a făcut un bilanţ al realizărilor din momentul în care a preluat această funcţie. Locuitorii din Todireşti au apreciat activitatea actualului primar al comunei, spunând că „ce nu au făcut alţii în 20 de ani, primarul nostru a realizat în patru luni”. La rândul său, Vasile Avram a ţinut să sublinieze că fără contribuţia preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi a lui Gavril Mîrza lucrările din comuna Todireşti nu ar fi putut fi realizate.

În cuvântul său, candidatul USL pentru funcţia de deputat în Colegiul nr. 3 Cajvana, Gavril Mîrza, a ţinut să le mulţumească celor care au venit la cele două întâlniri electorale, precizând că problemele ridicate de aceştia sunt reale şi le va avea în vedere pentru a fi rezolvate. Gavril Mîrza le-a prezentat alegătorilor proiectele pe care le va promova în Parlamentul României, amintind în primul rând refacerea Legii pensiilor, de care nu este mulţumit nici un pensionar.

 

Gavril Mîrza susţine reducerea TVA la produsele alimentare de bază

Mîrza a mai adăugat că va susţine reducerea TVA pentru produsele alimentare de bază la 9%, creşterea subvenţiilor pentru culturile agricole şi scăderea preţului la motorină.

„Nu este posibil ca preţul la litrul de motorină să fie acelaşi pentru cei care se plimbă cu maşini de lux şi pentru cei care lucrează pe tractor în agricultură. Nu trebuie să uităm că România are un potenţial agricol care ar putea hrăni 80 de milioane de persoane. Dar pentru asta modul în care sunt trataţi fermierii din România trebuie să fie acelaşi cu cel în care sunt trataţi fermierii din Uniunea Europeană”, a declarat Gavril Mîrza.

El a mai adăugat că în calitate de deputat va susţine şi o lege prin care să fie permisă asocierea între comunele învecinate şi crearea de centre de depozitare şi sortare, creându-se astfel locuri de muncă pentru oamenii de la sate. Gavril Mîrza a spus că va promova o lege care să oblige hipermarketurile ca cel puţin 40% din produsele agricole vândute să fie produse provenite din judeţul Suceava, din centrele de sortare înfiinţate în localităţile din judeţ.

Gavril Mîrza a mai precizat că deşi rolul unui parlamentar este acela de a face legi, Gavril Mîrza a garantat că va fi alături de primarul Vasile Avram pentru realizarea mai multor probleme urgente, printre care regularizarea şi apărări de maluri pe pârâul Soloneţ, extinderea reţelei electrice în localităţile Sîrgheşti, Valea Popei şi la casele construite recent în satele Părhăuţi şi Costâna, betonarea drumurilor Costâna – Mihoveni prin Codru, şi Costâna – Vâlcele, spre Stroieşti. Candidatul USL a mai spus că va sprijini şi înfiinţarea unei pieţe agricole în localitatea Todireşti, astfel încât produsele să poată fi vândute în condiţii normale şi nu la marginea drumului, aşa cum se întâmplă acum.

În continuarea discuţiilor, candidatul USL pentru funcţia de senator în Colegiul nr. 2 Suceava, Tiberius Brădăţan, a vorbit despre „genocidul Guvernului portocaliu” făcut odată cu închiderea spitalelor.

„Să nu uităm, şi vă rog să nu uitaţi nici dumnevoastră, că cei care astăzi vin în faţa dumneavoastră şi care au avut culoarea portocalie sunt cei care au închis spitalele. Să nu uităm că la porţile spitalelor închise au murit oameni. Să nu uităm că au fost tăiate subvenţiile pentru medicamente şi că bolnavii de cancer au suferit în zadar doar pentru ca unii să construiască terenuri de fotbal în pantă sau bazine de înot în localităţi în care populaţia majoritară avea peste 70 de ani”, a declarat Tiberius Brădăţan.

El le-a vorbit oamenilor despre modul în care se va implica în promovarea unei legi a sănătăţii care să permită cetăţenilor cu venituri mici să aibă acces la asistenţă medicală. Tiberius Brădăţan le-a propus cetăţenilor din Părhăuţi şi Costâna să-l voteze pe el pentru postul de senator în Colegiul nr. 2 Suceava şi pe Gavril Mîrza pentru funcţia de deputat în Colegiul nr. 3 Cajvana, arătând că „numai aşa judeţul Suceava poate fi vindecat”.

La sfârşitul acestei săptămâni, cei doi candidaţi ai USL se vor întâlni cu alegătorii din localitatea Todireşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gavril Mîrza s-a întâlnit cu peste 400 de susţinători din Părhăuţi şi Costâna.
 Vizualizări articol: 836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Gavril Mîrza s-a întâlnit cu peste 400 de susţinători din Părhăuţi şi Costâna2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei