Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 nov 2012 - Anul XVII, nr. 278 (5183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Invitaţie

Ansamblul folcloric “Plaiurile Pojorâtei” va sărbători Ziua Naţională a României în SUA, la Detroit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ansamblul folcloric “Plaiurile Pojorâtei” va sărbători Ziua Naţională a României în SUA, fiind invitat să participe la un eveniment organizat de comunitatea română din Detroit.

Primarul din Pojorâta, Ioan Bogdan Codreanu, a ţinut să precizeze că membrii ansamblului folcloric, condus de instructorul Gheorghe Strajer, vor pleca în Statele Unite ale Americii în urma unei invitaţii făcute de inginerul Ştefan Străjeri, care este cetăţean al comunei Pojorata, stabilit în America de câţiva ani. Ioan Bogdan Codreanu a ţinut să precizeze că Ştefan Străjeri este şi directorul publicaţiei „Curentul Internaţional”, care se adresează diasporei româneşti din întreaga lume.

Artiştii populari din Pojorâta vor sta la Detroit aproximativ o săptămână, timp în care vor prezenta tradiţiile şi obiceiurile din Bucovina, iar pe data de 1 Decembrie vor sărbători alături de toţi românii Ziua Naţională a României. „Sigur că acest lucru nu era posibil fără sprijinul domnului inginer Ştefan Străjeri şi al domnului Milici, care suportă transportul dus-întors pentru toate persoanele, costurile ajungând la circa 10.000 de dolari, la care se mai adaugă celelalte cheltuieli de cazare şi masă pentru perioada şederii în America”, a declarat Ioan Bogdan Codreanu. El a mai adăugat că primăria din Pojorâta a aprobat alocarea fondurilor necesare pentru obţinerea vizelor pentru membrii ansamblului, precum şi pentru celelalte cheltuieli făcute pentru organizarea acestei deplasări în SUA.

„Ţin să mulţumesc pe această cale bunului meu prieten <Fane>Străjeri, pentru gestul frumos care l-a făcut pentru aceşti copii minunaţi ai comunităţii noastre, care prin muncă şi devotament au dat dovadă de respect pentru tradiţiile şi obiceiurile locale din Pojorâta şi din Bucovina. Închei prin a sublinia că la acest proiect lucrăm de aproximativ patru ani, şi iată ca acum a rânduit Bunul Dumnezeu ca aceşti minunaţi tineri să culeagă roadele muncii lor şi să ducă numele de Pojorâta şi de Bucovina în SUA, acolo unde noi poate o făceam mai greu”, a spus primarul din Pojorâta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ansamblul folcloric “Plaiurile Pojorâtei” va sărbători Ziua Naţională a României în SUA, la Detroit.
 Vizualizări articol: 2383 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ansamblul folcloric “Plaiurile Pojorâtei” va sărbători Ziua Naţională a României în SUA, la Detroit5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari! trimis de
(27 nov 2012, 23:48:55
Felicitari!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei