Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 nov 2012 - Anul XVII, nr. 278 (5183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Ibra, sârbul franco-hispano-italian din Suedia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acum câteva zile, într-un ziar central, un coleg de breaslă îi aducea un omagiu sub forma nui editorial fotbalistului pe nume Zlatan Ibrahimovici. Un alt coleg, Sorin Avram, ştiindu-mi admiraţia necondiţionată faţă de Ibra (spre deosebire de bucureşteanul din „Adevărul”, care i se adresa cu „Domnule Ibrahimovici”, eu îmi asum prietenia, nu respectul faţă de el), m-a provocat să scriu acest editorial sub pretextul că n-am să pot spune vorbe mai frumoase decât celălalt. Privind astfel lucrurile, am pierdut: despre Ibra nici n-am de gând să scriu „meşteşugit”, întrucât fenomenele naturii care ne marchează nu sunt dintre cele mai plăcute, calme, neutre. Ne impresionează erupţiile, cutremurele, uraganele! Vi se pare că Ibra este o briză sau un uragan? O trepidaţie sau un cutremur de 14 pe Richter? Hai că am glumit: Ibrahimovici, „suedezul”, este pur şi simple o explozie solară, una din alea despre care fel de fel de savanţi ne atenţionează că pot perturba toate activităţile de pe Terra. Numai că e invers: nu te previne nimeni, niciodată, nici măcar el însuşi (care adesea pare mai degrabă somnolent, până când...) că s-ar putea transforma, mai dihai ca armăsarul lui Harap Alb, dintr-o mârţoagă într-o divinitate întraripată. Ceea ce-l face mai luminos decât explozia solară. Revenind cu picioarele pe pământ, hai să-i aduc, totuşi, nu unul, ci două elogii perfect terestre. Primul: este singurul fotbalist din lume ale cărui execuţii pot fi comparate cu ale altui „adormit” (tot aşa: până când...) pe gazon, Gicu Dobrin. Iar pentru finalizarea comparaţiei, am să spun şi că dintre toţi enormii de pe gazon, excepţiile fiind Maradona şi, desigur, Pele, doar doi n-au ajuns la noi, la Real, deşi tare i-am dorit: Gicu Dobrin şi Ibra. Parafrazându-l pe Erich Segal („Love Story”, vă amintiţi?) aş spune că „iubirea înseamnă să nu fii nevoit niciodată să spui că-ţi pare rău”. Deci nu-mi pare rău că Ibra nu-i la noi, la Real. Ar fi poate prea mult să-i adaugi la ce am scris în titlu şi calitatea de „real-ist”. E destul doar că Ibra se află la egalitate, în inima mea, pe locul unde mai încap Paul McCartney, Mick Jagger, Jack Nicholson ori Al Pacino.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ibra, sârbul franco-hispano-italian din Suedia.
 Vizualizări articol: 1039 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Ibra, sârbul franco-hispano-italian din Suedia5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei