Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 nov 2012 - Anul XVII, nr. 278 (5183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gustin: Franţa e o ţară primitoare, însă opinia publică nu acceptă ca străinii să nu respecte legile

Marţi, 27 Noiembrie 2012 (19:16:55)

Ambasadorul Franţei, Philippe Gustin, a declarat, marţi, la Alba Iulia, răspunzând unei întrebări privind situaţia romilor care migrează în Franţa, că ţara sa este una "primitoare", însă opinia publică franceză nu poate accepta ca străinii care se află acolo să nu respecte legile franceze.

Întrebat, într-o conferinţă de presă, ce părere are ţara sa despre problema romilor care imigrează în statul francez, Philippe Gustin a spus că "Franţa este o ţară primitoare, a fost întotdeauna şi va rămâne astfel", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"O să repet mereu ceva. Franţa este o ţară primitoare, a fost întotdeauna şi rămâne. Anual, sunt eliberate 180.000 de livrete de lucru în Franţa. Este o ţară care în mod tradiţional a acceptat imigraţia şi cel mai adesea francezii se amestecă cu această populaţie. Ceea ce, pe de altă parte, opinia publică franceză nu poate accepta este faptul că străinii se află pe teritoriul francez şi nu respectă legile Republicii Franceze. Aici este problema", a spus Gustin.

Ambasadorul francez a lăudat faptul că, în acest context, în relaţiile bilaterale între Franţa şi România, s-a creat parteneriatul excepţional în domeniul poliţiei şi judiciar, care permite autorităţilor să lucreze în cele două ţări împotriva anumitor reţele care dezvoltă activităţi ilegale.

"Pe lângă această cooperare între poliţie şi în domeniul judiciar care funcţionează foarte bine, există şi o dimensiune socială. În această dimensiune socială, Franţa, împreună cu România şi Uniunea Europeană, doreşte să dezvolte aici, în România, având ca linii directoare favorizarea incluziunii sociale a romilor în România. Insist pe ideea că trebuie să avem proiecte extrem de concrete care funcţionează şi care schimbă imaginea şi ideile preconcepute referitoare la acest subiect", a spus Philippe Gustin.

Ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, a făcut, marţi, o vizită în judeţul Alba, iar în cadrul acesteia a mers într-un cartier de romi din municipiu. În acest cartier se va construi un parc pentru copii, proiect susţinut de Ambasada Franţei, parteneri fiind Primăria Alba Iulia, Fundaţia PAEM Alba şi Asociaţia PAKIV România.

Diplomatul francez a făcut o vizită şi în comuna Cetatea de Baltă pentru a vedea terenurile agricole cultivate de cetăţeni de etnie romă, în cadrul unui proiect susţinut de Oficiul Francez de Imigrare şi Integrare a cetăţenilor romi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gustin: Franţa e o ţară primitoare, însă opinia publică nu acceptă ca străinii să nu respecte legile.
 Vizualizări articol: 968 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gustin: Franţa e o ţară primitoare, însă opinia publică nu acceptă ca străinii să nu respecte legile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei