Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 nov 2012 - Anul XVII, nr. 271 (5176)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Sprijin

Dumitru Pardău şi Neculai Bereanu, susţinuţi de Nechifor şi primarii din zona Dornelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PSD Suceava şi al Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a fost prezent, sâmbătă, alături de mai mulţi primari din bazinul Dornelor şi câteva sute de persoane, la Vatra Dornei, la o întâlnire electorală pentru a susţine candidaţii USL pentru postul de deputat în Colegiul nr. 9, Dumitru Pardău, şi pentru funcţia de senator în Colegiul nr. 1, Neculai Bereanu. La întâlnirea electorală, care a avut loc în Casa Culturii din Vatra Dornei, şi-au mai declarat sprijinul pentru cei doi candidaţi USL liderii PSD şi PNL din acest municipiu, Roman Boca, respectiv Ioan Moraru, primarul din Crucea, Dorin Rusu, cel din Dorna Arini, Ioan Moraru, alături de aceştia fiind prezent şi Radu Surugiu, candidatul USL pentru postul de deputat în Colegiul nr. 10 Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc.

Primul invitat care a luat cuvântul a fost primarul PDL al municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheş, care a ţinut să-i mulţumească preşedintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, pentru sprijinul financiar primit de acest municipiu din partea administraţiei judeţene, şi care şi-a declarat susţinerea faţă de Dumitru Pardău şi Neculai Bereanu. „Vreau să-i mulţumesc actualului şi viitorului deputat Dumitru Pardău, şi sper să-i mulţumesc cât mai repede senatorului Neculai Bereanu, pentru sprijinul pe care îl va acorda localităţii noastre. Vreau să le urez succes pe 9 decembrie”, a spus Ilie Boncheş.

Mesajul primarilor PNL din bazinul Dornelor a fost transmis de primarul comunei Crucea, Dorin Rusu, care i-a îndemnat pe locuitorii din această zonă a judeţului să facă front comun şi să-i sprijine pe Dumitru Pardău şi Neculai Bereanu pentru a ajunge în Parlamentul României. „Degeaba avem tătic la comună, în speţă primarul, şi degeaba noi, primarii, avem tătic la Suceava, pe domnul Cătălin Nechifor, dacă dumnealui nu are tătic la Bucureşti, care să alerge să se bată pentru toate localităţile din bazinul Dornelor, să prindem finanţări şi să realizăm ceea ce ne-am propus”, a spus Dorin Rusu.

La rândul său, primarul comunei Dorna Arini, Ioan Moraru, reprezentant al aleşilor PSD din bazinul Dornelor, a garantat pentru cei doi candidaţi, precizând că această zonă are nevoie de reprezentanţi ai USL în Parlamentul României pentru a putea să prospere. Dorin Rusu a amintit că, deşi în ultimii patru ani a fost primar de opoziţie, a fost sprijinit de deputatul Dumitru Pardău.

„Dacă am putut face echipă în acele condiţii, mă gândesc că acum, ca om al Dornei, ne va sprijini şi va face mai mult ca oricând ca Dorna să redevină perla zonei, a Bucovinei, şi cea mai importantă staţiune turistică”, a spus Dorin Rusu. El le-a recomandat alegătorilor din bazinul Dornelor să-l voteze cu toată încrederea pe Neculai Bereanu pentru funcţia de senator, spunând că are referinţe foarte bune despre acesta. „Nu este un şmecher de oraş. Avem nevoie de oameni serioşi şi de un om al faptelor, de un om care se ţine de cuvânt, ceea ce este foarte importat. Şi sunt convins că îşi va păstra aceste calităţi şi după ce va fi ales”, a subliniat Dorin Rusu.

 

Copreşedinţii USL Vatra Dornei i-au îndemnat pe alegători să-i voteze pe Pardău şi Bereanu

Prezenţi alături de Neculai Bereanu şi Dumitru Pardău, cei doi copreşedinţi ai USL din Vatra Dornei, Roman Boca şi Ioan Moraru, le-au transmis acestora că au sprijinul lor pentru a obţine posturile de senator, respectiv deputat.

„Acum câteva luni de zile îi făceam campanie domnului Cătălin Nechifor, iar dumnealui a devenit preşedintele CJ Suceava. Astăzi îi susţin pe Dumitru Pardău şi Neculai Bereanu, care vor fi viitorii parlamentari de Vatra Dornei”, a spus Ioan Moraru.

La rândul său, Roman Boca i-a îndemnat pe dorneni să-şi convingă rudele, prietenii şi colegii să voteze candidaţii USL, Neculai Bereanu pentru Senat şi Dumitru Pardău pentru Camera Deputaţilor. „De ce vrem să câştige candidaţii USL? Pentru ca Vatra Dornei să fie sprijinită şi la nivel de Bucureşti. Să avem Guvern USL la nivel de ţară, pentru că Vatra Dornei are mare nevoie de sprijin economic, să putem face investiţii şi să creăm locuri de muncă”, a spus Boca, care a amintit că la sfârşitul săptămânii trecute Vatra Dornei a primit de la Consiliul Judeţean Suceava o sumă de aproximativ două milioane de euro.

 

Pardău: Fac parte dintr-o echipă care vrea cu adevărat să sprijine zona Dornelor

Candidat din partea USL pentru un nou mandat de deputat în zona Dornelor, Dumitru Pardău le-a spus celor prezenţi că a intrat în această campanie electorală extrem de optimist, în primul rând pentru că face parte dintr-o echipă care vrea cu adevărat să sprijine localităţile din această zonă a judeţului.

„Ceea ce am reuşit în câteva luni pentru Vatra Dornei în urma colaborării cu primarul Ilie Boncheş şi cu sprijinul total al preşedintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, nu am reuşit ani la rând. Am avut un sprijin substanțial din partea actualului Guvern, prin alocarea a 15 miliarde de lei vechi, iar acum Vatra Dornei a mai primit 45 de miliarde de lei vechi de la Consiliul Judeţean”, a spus Pardău.

El a precizat că în acest mandat a avut şi realizări, dar şi neîmpliniri, însă tot ceea ce a făcut pentru localităţile din colegiul său „sunt realizări care se pot vedea şi care pot fi confirmate de primari şi de cetăţeni”. Dumitru Pardău a subliniat că vrea să facă echipă cu toţi primarii şi consilierii locali, indiferent de culoarea politică a acestora.

„Dacă consideraţi că în anii din urmă am făcut ceva pentru această zonă, vă rog să mă sprijiniţi pe 9 decembrie. Să vorbiţi cu rudele, colegii, prietenii pentru ca în 9 decembrie să reuşim ca eu să ajung deputat, iar Neculai Bereanu senator”, a mai declarat Pardău. El a mai adăugat ca extrem de important este ca USL să obţină minim 55% la aceste alegeri parlamentare, pentru a forma viitorul Guvern.

 

Neculai Bereanu: M-am decis să candidez după ce am primit sprijinul tuturor primarilor din colegiu

Candidatul USL pentru funcţia de senator în Colegiul nr. 1 Vatra Dornei, Neculai Bereanu, le-a transmis locuitorilor din zona Dornelor că s-a decis să candideze după ce primarii din cele 30 de localităţi ale colegiului l-au asigurat de sprijinul lor, aceştia anunţând că îl vor susţine să le transmită mesajul în Parlamentul României.

„Sunt aici, în bazinul Dornelor, cu o mare rugăminte. Ca ceea ce am început cu această construcţie USL acum doi ani, care a dat roade pe 10 iunie prin câştigarea Consiliului Judeţean şi a multor mandate de primar, să definitivăm pe 9 decembrie şi să limpezim apele. Şi vă rog ca pe 9 decembrie să veniţi la vot şi să-mi acordaţi un vot de încredere, şi vă pot spune că nu o să vă fie ruşine cu mine în Parlamentul României”, a spus Bereanu.

El le-a promis locuitorilor din bazinul Dornelor că în cei patru ani de mandat de senator se va implica în susţinerea acestei zone a judeţului, „pentru a-i reda identitatea de care are nevoie”.

 

Nechifor: Daţi-mi-l pe Dumitru Pardău deputat şi pe Neculai Bereanu senator

În debutul discursului său, liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a spus, ca răspuns la afirmaţiile primarului Dorin Rusu, că nu îşi doreşte să fie tăticul nimănui.

„Nu vreau să fiu tătic decât pentru băiatul meu. De ce? Poate că ne-am obişnuit ca în politica din România să existe prea mulţi tătuci şi prea multe mămuci. Am avut un tătuc, Gheorghe Flutur, şi o mămucă, Elena Udrea, care nu au făcut nimic pentru această zonă. Ar fi putut să o facă, dacă nu ar fi fost cu adevărat tătuci şi mămuci şi ar fi fost oameni”, a spus Nechifor. El a amintit că în comparaţie cu PDL, actuala guvernare USL, centrală şi locală, nu ţine cont de culoarea politică a primarilor, precizând că acest lucru este demonstrat de sprijinul acordat localităţilor din zona Dornelor, şi în special pentru Vatra Dornei, municipiu care a primit fonduri atât pentru ratele la proiectul „Utilităţi şi mediu”, cât şi pentru rezolvarea unor probleme importante ale oraşului, cum ar fi plata datoriilor, asigurarea căldurii şi a iluminatului.

Cătălin Nechifor a spus că la Vatra Dornei este acasă, şi i-a îndemnat pe locuitorii acestui municipiu, dar şi ai celorlalte localităţile din zonă, să-i voteze pe Neculai Bereanu şi pe Dumitru Pardău. „Cu Dumitru Pardău am avut o relaţie excepţională în Parlament, am fost doi oameni echilibraţi, amândoi din Vatra Dornei. Pe 9 decembrie daţi-mi-l pe Dumitru Pardău deputat din nou, pentru că asta e echipa în care credem. Neculai Bereanu e un om muncitor, un om harnic în care poţi să ai încredere, un om care de echipă, şi pe care, stimaţii mei locuitori din bazinul Dornelor, vă recomand să-l votaţi cu încredere ca senator”, a declarat Nechifor, care a adăugat că şi în momentul de faţă Vatra Dornei are un senator, „însă nu ştie foarte multă lume cine este acesta”.

El a subliniat că pentru prima dată românii ştiu cine va guverna şi cine va fi premier după alegerile parlamentare, USL, respectiv Victor Ponta. Cătălin Nechifor a spus că singura soluţie pentru România este USL. „Ce ar însemna dacă nu vom face noi guvernarea. Ar însemna să o facă ceilalţi. Ar însemna ca cei de la PDL să facă guvernarea cu personaje dubioase, cu băieţii dubioşi ai lui Dan Diaconescu, arestaţi pe la Bistriţa sau Bucureşti, pentru că au plătit locul la parlamentare, sau cu PRM, cu Vadim Tudor şi Oana Zăvoranu”, a mai spus Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dumitru Pardău şi Neculai Bereanu, susţinuţi de Nechifor şi primarii din zona Dornelor.
 Vizualizări articol: 1330 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.96/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 27 voturi
Dumitru Pardău şi Neculai Bereanu, susţinuţi de Nechifor şi primarii din zona Dornelor4.0527

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   FELICITARI PRIMARULUI PDL VATRA DORNEI trimis de
(19 nov 2012, 12:27:38
FELICITARI primarului PDL al municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheş, care a ţinut să-i mulţumească preşedintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, pentru sprijinul financiar primit de acest municipiu din partea administraţiei judeţene, şi care şi-a declarat susţinerea faţă de Dumitru Pardău şi Neculai Bereanu.Acest primar PDL se aliniaza cu primarul Lungu Suceava pentru a sustine parlamentarii USL.E normal sa fie asa.Demersul acesta este foarte pragmatic.Parlamentarul este interfata cu puterea si sursele de finantare.E normal ca un primar sa sustina un candidat care va fi parlamentar al puterii,adica va avea acces la finantari si care putere va face programele social economice.Un parlamentar care va fi in opozitie este pur decorativ.

2.   Fara cuvinte... trimis de
(19 nov 2012, 20:29:30
Da , un alt primar care se pregateste sa treaca in barca voastra, iar voi sunteti pregatiti sa acceptati prostituatele politice...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei