Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 nov 2012 - Anul XVII, nr. 271 (5176)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Adriean Videanu a prezentat un proiect de buget pe 2013-2016

Luni, 19 Noiembrie 2012 (17:31:44)

Coordonatorul campaniei ARD, Adriean Videanu, a prezentat, luni, un proiect de buget pe 2013-2016, arătând că acesta fundamentează programul de guvernare al ARD şi că până în prezent nu l-a putut pune la dispoziţia preşedintelui Traian Băsescu.

Videanu a spus la o conferinţă de presă că de şase luni populaţia României este minţită continuu de guvernul Ponta, vânzându-i-se iluzii deşarte.

El a spus că spre deosebire de USL, ARD are un proiect de buget şi că investiţiile sunt punctul central al programului de guvernare al ARD.

Videanu a arătat că a făcut mai multe simulări privind reducerea cotei unice de impozitare de la 16 la 12% şi reducerea CAS de la 1 ianuarie 2015.

El a spus că reducerea cotei de impozitare şi a CAS sunt măsuri de stimulare şi de reluare a creşterii economice şi că ARD propune în perioada 2013-2016 crearea a 400 de mii de locuri de muncă.

Videanu a arătat că relansează invitaţia către USL pentru o dezbatere publică asupra soluţiilor, apreciind că în ultimele şase luni mediul politic s-a depreciat şi că nu sunt decât injurii şi calomni, fără dezbateri pe soluţii.

"Acestea sunt soluţiile pe care le propunem noi. Să vină şi ei cu soluţiile lor. Să facem dezbateri astfel încât românii să ştie să aleagă în 9 decembrie în cunoştinţă de cauză", a spus Videanu.

Întrebat dacă a vorbit cu preşedintele Traian Băsescu în privinţa proiectului de buget al ARD, Videanu a spus: "Nu, sincer nu. Nu am putut să-i punem la dispoziţie preşedintelui întreaga documentaţie pe care o avem. Vedeţi cât de complicat este modelul".

El a spus că preşedintele poate să aibă puncte sale de vedere şi că Traian Băsescu a fost întotdeauna omul care a sprijinit stabilitatea României. "Domnul preşedinte poate să aibă punctele de vedere ale domniei sale. Eu v-am arătat efectele reducerii cotei unice. Eu ceea ce ştiu este că preşedintele a fost întotdeauna omul care a sprijinit stabilitatea României şi că nu rişte să intre într-un derapaj major. Dar stabilitatea s-a asigurat. Probabil că domnul preşedinte are mai multe date ale efectelor nocive ale guvernului Ponta şi probabil este mai rezervat în aprecierile de perspectivă", a spus Videanu.

El a mai spus că modelul macroeconomic pe care îl are ARD, îl au şi experţii FMI. "Putem să facem simulările pe toate tipurile de politici publice", a adăugat Videanu.

Fostul ministru a spus că şi în interiorul ARD au avut loc dispute multiple dacă să fie redus mai întâi TVA sau cota unică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adriean Videanu a prezentat un proiect de buget pe 2013-2016.
 Vizualizări articol: 853 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adriean Videanu a prezentat un proiect de buget pe 2013-20160.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei