Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 nov 2012 - Anul XVII, nr. 271 (5176)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta susţine că Băsescu i-a propus să meargă la CAG: Este oarecum ruşinos, el nu cunoaşte reguli UE

Luni, 19 Noiembrie 2012 (17:41:31)

Premierul Victor Ponta susţine că a primit o scrisoare din partea preşedintelui Traian Băsescu în care i se propunea să participe la reuniunea Consiliului Afaceri Generale al UE, dar că nu a dorit să anunţe acest lucru deoarece această cerere demonstrează că preşedintele nu cunoaşte reguli europene.

Ponta a arătat că la astfel de reuniuni participă doar miniştrii Afacerilor Europene, iar solicitarea preşedintelui Băsescu demonstrează un lucru "oarecum ruşinos", şi anume că acesta nu cunoaşte regulile europene.

Întrebat de jurnalişti dacă a primit din partea preşedintelui o scrisoare în care i se cerea să participe la Consiliul de Miniştri de la Bruxelles, Ponta a răspuns afirmativ.

"Am primit, dar nu am vrut să vorbesc despre ea, pentru că ar demonstra că preşedintele Traian Băsescu nu cunoaşte regulile europene şi ar fi oarecum ruşinos", a spus Ponta.

El a explicat că la Consiliul de Afaceri Generale al UE participă întotodeauna miniştrii Afacerilor Europene, în cazul României fiind vorba de ministrul Leonard Orban.

"Nu am cum să particip eu, pentru că nu participă niciun prim-ministru. Prim-miniştrii participă la Consiliul European, cu excepţia României şi Lituaniei", a adăugat Ponta.

Ministerul Afacerilor Europene a anunţat luni că ministrul Leonard Orban va participa, marţi, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale al UE, agenda întâlnirii fiind dominată de problematica viitorului cadru financiar multianual al Uniunii Europene 2014-2020, tema Consiliului European excepţional convocat în 22-23 noiembrie.

Totodată, se vor purta discuţii în vederea pregătirii Consiliului European de iarnă din 13–14 decembrie 2012.

Reuniunea va fi precedată, în seara zilei de 19 noiembrie, de un dineu de lucru al participanţilor la lucrările CAG cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta susţine că Băsescu i-a propus să meargă la CAG: Este oarecum ruşinos, el nu cunoaşte reguli UE.
 Vizualizări articol: 916 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta susţine că Băsescu i-a propus să meargă la CAG: Este oarecum ruşinos, el nu cunoaşte reguli UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei