Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mai 2012 - Anul XVII, nr. 123 (5028)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Proiect

Telegondolă între Mănăstirea Zamca şi Cetatea de Scaun a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Locuitorii cartierului Zamca vor putea ajunge în Centru, sau chiar la Cetatea de Scaun a Sucevei, în doar câteva minute şi fără pic de efort, folosind telegondola care va pune în valoare cele două monumente istorice definitorii pentru oraş – Cetatea Suceava şi Mănăstirea Zamca.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, care s-a întâlnit aseară cu locuitorii cartierului Zamca, pentru a le prezenta echipa sa de viceprimari şi consilieri locali cu care vrea să continue proiectele de dezvoltare a municipiului, într-un nou mandat, i-a asigurat pe locuitorii cartierului că proiectul de telegondolă nu este deloc o poveste, ci va fi realizat şi va avea ca punct de pornire chiar Mănăstirea Zamca.

Edilul sucevean a explicat de ce nu s-a reuşit realizarea telegondolei de prima dată:

“Am fost foarte aproape să facem o telegondolă, dar traseul pe care trebuia să o facem era de la McDonald’s la Cetate, iar timpul de parcurgere a acelei distanţe era foarte scurt – 47 de secunde. Nu era rentabil şi atunci am decis că trebuie extins acest proiect de telegondolă, în ideea că oamenii trebuie să aibă o staţie de urcare, de coborâre, ca oamenii să meargă măcar două minute cu ea, să facă promenadă. Am discutat la vremea respectivă să facem un parteneriat la Iulius Mall şi era aproape gata făcut, dar am avut altă problemă – acolo era încă deschisă groapa de gunoi şi am fi cheltuit o grămadă de bani să trecem cu oamenii cu telegondola pe deasupra gropii de gunoi”, le-a mărturisit Ion Lungu, explicându-le piedicile întâlnite în realizarea proiectului.

Şeful municipalităţii sucevene le-a expus apoi locuitorilor cartierului Zamca noul proiect de realizare a telegondolei, în care zona Zamca are un rol foarte important.

Astfel, noul traseu al telegondolei este Mănăstirea Zamca – McDonald’s – statuia lui Ştefan cel Mare – Cetatea de Scaun şi retur, ceea ce ar transforma zona Zamca într-o zonă de atracţie turistică, care ar aduce noi beneficii locuitorilor de acolo.

Nu în ultimul rând, Ion Lungu i-a asigurat pe locuitorii din Zamca că, aşa cum a avut mereu în vedere acest cartier la toate marile proiecte demarate în oraş, se va îngriji de el şi de locuitorii săi în continuare, începând cu străzile şi până la realizarea de locuri de agrement.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Telegondolă între Mănăstirea Zamca şi Cetatea de Scaun a Sucevei.
 Vizualizări articol: 1522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.6 din 7 voturi
Telegondolă între Mănăstirea Zamca şi Cetatea de Scaun a Sucevei1.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pinalti 2 trimis de
(30 mai 2012, 12:40:45
Asta le mai lipsea sucevenilor, o telegondola de unde sa vada mai bine gropile din oras. S-a dus vremea elenei udrea care sa arunce cu bani aiurea pentru ca apoi sa taie panglici . Nene Lungu, asta-i situatia, eu zic sa te limitezi la impartit umbrele.
2.   Comentariu trimis de
( 4 iun 2012, 10:42:46
ICONN esti un prost. Ideea e foarte buna, vezi ex din P. Neamt!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei