Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 mai 2012 - Anul XVII, nr. 123 (5028)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Program

Andriciuc pregăteşte investiţii importante pentru satele Florinta şi Trei Movile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul comunei Şcheia, democrat-liberalul Vasile Andriciuc, care candidează pentru un nou mandat la alegerile locale din 10 iunie, a anunţat că în prezent analizează portofoliul de investiţii pentru satele Florinta şi Trei Movile, sate în care trăiesc aproximativ 200 de locuitori. Andriciuc a declarat  că se încearcă găsirea de surse de finanţare pentru betonarea drumurilor din cele două sate, pentru realizarea unui Plan Urbanistic Zonal care să includă parcelele de teren pe care tinerii le vor primi în baza Legii 115 în vederea construirii de case, pentru construirea unui teren de sport şi a unui cămin cultural în satul Trei Movile. Cele două sate, a  spus primarul,  vor fi cuprinse în strategia de dezvoltare a comunei Şcheia pentru perioada 2012/2020.

„Vrem să prindem aceste două sate mai mici în strategia de dezvoltare pentru perioada 2012-2020, astfel încât şi cetăţenii de acolo să beneficieze de aceleaşi condiţii ca şi ceilalţi locuitori ai comunei. Cele două investiţii mari din comună, demarate una pe măsura 322 cu fonduri europene, care vizează modernizarea drumurilor, şi cealaltă cu fonduri de mediu, ce vizează realizarea canalizării, obligă Primăria Şcheia la asigurarea din bugetul local a cofinananţării, dar în acelaşi timp se întocmesc studiile de fezabilitate pentru extinderea reţelelor de canalizare şi modernizarea altor drumuri. Totodată încercăm să găsim soluţii şi ne gândim chiar la un parteneriat public-privat pentru extinderea reţelelor de iluminat şi de apă, dar nu ca promisiuni electorale, ci ca lucruri concrete”, a spus Andriciuc.

Primarul a ţinut să sublinieze că satele Florinta şi Trei Movile au beneficiat de atenţia sa şi în mandatele anterioare.

„Cele două sate au beneficiat de o atenţie deosebită din partea Primăriei Şcheia, având în vedere că sunt la distanţă mare faţă de comună. Concret, au fost balastate drumurile, s-a introdus iluminatul public, s-a amenajat un cămin cultural la Florinta, s-a intervenit prompt pentru deszăpezirea drumurilor atunci când a fost nevoie, s-au regularizat pâraiele pentru prevenirea inundaţiilor şi s-au făcut şanţuri, s-a asigurat transportul copiilor din cele două sate la şcoală cu maşina primăriei”, a mai spus Vasile Andriciuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andriciuc pregăteşte investiţii importante pentru satele Florinta şi Trei Movile.
 Vizualizări articol: 1265 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Andriciuc pregăteşte investiţii importante pentru satele Florinta şi Trei Movile5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei