Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 iul 2008 - Anul XIII, nr. 167 (3848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comunicat de presă

Cătălin Nechifor interpelează Comisia Europeană privind cota de lapte, în contextul depopulării zonelor de munte

Bruxelles, 17 iulie  

 

Europarlamentarul PSD Cătălin Ioan Nechifor a adresat joi o întrebare scrisă Comisiei Europene privind cota de lapte. Nechifor a atras atenţia asupra depopulării zonelor de munte,  fenomen care ar putea fi încurajat de reforma Politicii Agricole Comune şi în special de eliminarea cotelor de lapte.

 

Potrivit textului întrebării, "în Uniunea Europeană, zona montană are o importanţă deosebită în păstrarea biodiversităţii şi a unui mediu înconjurător curat, în menţinerea şi promovarea culturii şi tradiţiilor locale, precum şi a specificului local. În acest sens, acţiunile comunitare trebuie să aibă în vedere stoparea fenomenului de depopulare a zonelor montane, promovând în acelaşi timp dezvoltarea durabilă şi asigurând un nivel ridicat al calităţii vieţii în munţii Uniunii Europene".

 

Nechifor atrage atenţia asupra faptului că "în România, ca de altfel şi în multe alte state membre, zona montană deţine o pondere importantă din suprafaţă şi din populaţie, însă greutăţile vieţii de zi cu zi, lipsa elementelor de civilizaţie, depărtarea de zonele urbane care satisfac nevoile de educaţie, cultură şi viaţă socio-economică, fac ca, pe zi ce trece, tot mai mulţi locuitori ai muntelui să îşi dorească să părăsească locurile în care s-au născut şi au trăit. În contextul în care se discută din ce în ce mai des reforma Politicii Agricole Comune (PAC), în special eliminarea cotelor de lapte, consider că fermierii din zonele de munte vor avea motive suplimentare pentru a renunţa la creşterea animalelor pentru producţia de lapte, orientându-se spre alte activităţi productive, sau alegând, în cele din urmă, să plece către zonele de şes".

 

"Doresc să reamintesc Comisiei Europene, că în România se aplică Programul "Cornul şi Laptele", prin care copiii românilor beneficiază gratuit, în fiecare zi de şcoală, de o cantitate de lapte, care provine în mare parte din zona montană", a declarat eurodeputatul social-democrat, membru al Comisiei pentru buget a Parlamentului European, precizând că "în zona montană din România creşterea animalelor pentru producţia de lapte este una dintre puţinele activităţi generatoare de venit".

 

În acest context, Cătălin Nechifor a solicitat Comisiei Europene să prezinte măsurile de acompaniere care sunt luate în calcul, în contextul reformei PAC şi în condiţiile în care se va aplica liberalizarea pieţei, prin eliminarea cotei de lapte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălin Nechifor interpelează Comisia Europeană privind cota de lapte, în contextul depopulării zonelor de munte.
 Vizualizări articol: 746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Cătălin Nechifor interpelează Comisia Europeană privind cota de lapte, în contextul depopulării zonelor de munte3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Papa lapte trimis de
(18 iul 2008, 11:41:34
Domnule europarlamentar, ai citit ce inseamna cota de lapte

Faptul ca se renunta E DE BINE!

Taranul tau de la munte poate sa produca si sa vanda mai mult, nu are nici o treaba COTA cu pretul TAU.

Despre celelalte ce ne mai poti spune?
2.   Miere si lapte ,poate! trimis de
(18 iul 2008, 12:28:16
Nichifor esti interesat de cota de lapte gandind ca poate socrul tau(Hanusteac) o sa castige mai mult din ferma de vaci de lapte pe care o are la Todiresti? Ce penibil esti,brusc te intereseaza cota de lapte,ce pregatire ai ca sa si pricepi cate ceva?
2.1  RE: Miere si lapte ,poate! trimis de
(18 iul 2008, 13:06:14
cred ca doar stie cu ce probleme se confrunta socrul lui si alte mii de tarani care nu au nici o posibilitate sa castige ceva din agricultura

de ce sa fim mereu bataia de joc a intereselor altora in detrimentul oamenilor necajiti care se chinuie din rasputeri sa supravetuiasca?

penibili sunt cei care nici macar nu inteleg nevoia taranului roman dar mai si comenteaza cu impertinenta data de ignoranta

ai idee cat platesc prelucratorii de lapte pe un litriu de lapte???

7-9 mii cu sbventii, si l revand cu 40-50 mii !!!!!
3.   Cota trimis de
(18 iul 2008, 15:15:20
In Romania , agricultura nu va fii incurajata sa se dezvolte, deoarece vestul Europei trebuie sa aiba piata de desfacere, vezi cata subventie are taranul roman si cat are cel francez sau neamt...
4.   Lapte de cuc trimis de
(18 iul 2008, 17:49:47
Cornulet cu lapte,cornulet cu lapte,bine ai venit pe strada mea,tu esti marea bucurie,nu te vom uita,multumesc din toata inima!Dute Nechifor in **** lui mata!
4.1  RE: Lapte de cuc trimis de
(18 iul 2008, 21:48:53
hai si tu briceag ...
5.   Sharle comuniste! trimis de
(19 iul 2008, 12:02:00
Ca sa vezi ce mare stire, Ioan Nechifor scrie, cu ajutorul dictionarului, cateva randuri in Limba Engleza, le da la PE, dupa care...totul ajunge la... shredder.
5.1  RE: Sharle comuniste! trimis de
(19 iul 2008, 20:40:06
ma briceag ...da tu chiar il iubesti pe nechifor..esti NECHIFOBSEDAT

ha ha ha

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei