Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 oct 2007 - Anul XII, nr. 254 (3629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Salariul minim va creşte, dar nu se ştie cu cât

"

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a declarat că salariul minim pe economie va creşte de anul viitor, dar încă nu se ştie cu câte procente, o decizie în acest sens urmând a fi luată după negocieri cu sindicatele şi patronatele.

Păcuraru a spus că salariul minim se va situa undeva între cuantumul propus de Guvern şi cel propus de sindicate. „Salariul minim pe economie va creşte în cursul anului viitor, dar încă nu am stabilit cu cât va creşte. Noi am propus un salariu minim de 450 de lei, iar sindicatele propun 550 de lei. Săptămâna viitoare încep negocieri pe această temă, dar va trebui să discutăm şi cu patronatele care au de spus un cuvânt în acest sens”, a spus ministrul Muncii. Paul Păcuraru a precizat că nu poate fi vorba de o creştere de până la 550 de lei, pentru că orice creştere a salariului minim pe economie influenţează întreaga grilă de salarizare şi pot apărea dezechilibre foarte mari. „În nici un caz nu se va ajunge la varianta propusă de sindicate şi anume de a stabili valoarea salariului minim pe economie la 550 de lei. În funcţie de salariul minim este stabilită o grilă de salarizare, o creştere influenţează şi salariul mediu şi toate veniturile şi creşte grila în toate domeniile, de la funcţionar până la preşedinte”, a declarat Păcuraru.

Ministrul a adăugat că s-ar putea crea şi un deficit în condiţiile în care sistemul bugetar ar fi cel mai afectat. „Trebuie să analizăm foarte bine această creştere. Efectele se vor resimţi mai ales în sistemul bugetar, în care sunt angajaţi foarte mulţi funcţionari, prea mulţi din punctul meu de vedere. Din toţi angajaţii care lucrează în prezent în România, o treime sunt funcţionari publici. Să mărim prea mult salariul minim pe economie ar înseamnă să riscăm şi creşterea inflaţiei”, a afirmat Păcuraru.

 

Sindicatele nu accepta 450 de lei

 

Confederaţia Sindicală Naţională Meridian cere Guvernului şi partidelor parlamentare să iniţieze discuţii cu partenerii sociali în legătură cu proiectul bugetului de stat pe anul 2008, apreciind că salariul minim pe economie de 450 lei stabilit de Executiv nu poate fi acceptat.

"Proiecţia bugetului de stat pentru anul 2008 cu un salariu minim pe economie de 450 lei nu poate fi acceptat. Pe lângă faptul ca acesta nu asigură minimul condiţiilor de existenţă, nu încurajează nici creşterea numărului de salariaţi în economia românească şi cu atât mai puţin întoarcerea în ţară a forţei de muncă care lucrează în străinătate, pentru a acoperi deficitul înregistrat în piaţa muncii, aşa cum şi-au propus autorităţile din domeniu", se arată într-un comunicat al CSM Meridian remis presei.

Potrivit reprezentanţilor Meridian, trendul ascendent al creşterii preţurilor la produsele de bază şi în special la utilităţi, aşa cum se preconizează în perioada următoare, nu poate fi suportat de majoritatea populaţiei, atât salariaţi, cât mai ales pensionari.

Salariul minim se va situa între cuantumul propus de Guvern, 450 de lei, şi cel propus de sindicate, 550 lei

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariul minim va creşte, dar nu se ştie cu cât.
 Vizualizări articol: 407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salariul minim va creşte, dar nu se ştie cu cât0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei