Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 oct 2007 - Anul XII, nr. 254 (3629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Miting

Poliţiştii protestează astăzi

"

Poliţiştii din Sindicatul "Pro Lex" vor organiza, ieri, un miting în faţa sediului Ministerului Internelor, la protest fiind aşteptaţi să participe peste 500 de poliţişti şi delegaţiile organizaţiilor sindicale din 19 ţări europene afiliate la Consiliului European al Sindicatelor din Poliţie.

Mitingul va avea loc între orele 11.45 şi 13.45, în faţa sediului Ministerului Internelor şi Reformei Administrative din Piaţa Revoluţiei.

Preşedintele Sindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex", Vasile Lincu, susţinea că poliţiştii afiliaţi sindicatului său nu vor ieşi în stradă luni pentru majorări salariale, ci pentru a atrage atenţia asupra faptului că poliţiştii au "probleme profesionale nerezolvate".

"Nu am urmărit şi nu am dorit în mod expres să organizăm acest miting de protest. Problemele sesizate în nenumărate rânduri, devenite revendicări, nu şi-au găsit rezolvarea în timp util, de aceea suntem nevoiţi să apelăm la forma extremă de luptă sindicală", preciza preşedintele Pro Lex.

Potrivit lui Lincu, sindicaliştii solicită Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) să iniţieze acte normative pentru rezolvarea solicitărilor acestora referitoare la mutarea poliţiştilor dintr-o localitate în alta, despre care au discutat la întâlnirea de miercuri, fără a se mai referi la problemele salariale.

"Ministrul David mi-a promis că săptămâna viitoare ne va prezenta proiectul Statutului Poliţistului, dar noi ieşim în stradă pentru că nu mai credem în vorbe şi vrem fapte", preciza Lincu.

Liderul sindical a adăugat că este nemulţumit că reprezentanţii MIRA i-au chemat la negocieri cu două zile în urma, deşi ei au cerut o întâlnire în septembrie.

Reprezentanţii Ministerului Internelor şi cei ai Sindicatului Pro Lex s-au întâlnit de două ori săptămâna trecută, pentru a analiza, în cadrul Subcomisiei de Dialog Social pe probleme de ordine publică, revendicările sindicale.

După a doua întâlnire, sindicatul poliţiştilor "Pro Lex" anunţa printr-un comunicat că negocierile nu au avut "o finalitate concretă". Totodată, Pro Lex arăta că sindicatul nu are motive pentru suspendarea protestului, "pentru că, încă de la început, a declarat că mitingul nu este o manifestare îndreptată împotriva instituţiei, ci pentru a atrage atenţia asupra faptului că poliţiştii au probleme profesionale nerezolvate".

"Reprezentanţii Pro Lex au demonstrat că există probleme profesionale prin prezentarea punctuală a acestora, au propus modalităţi de soluţionare acceptate de membrii subcomisiei MIRA. Astfel, pentru interpretarea şi aplicarea unitară a prevederilor legale, urmează să se emită dispoziţii circulare la nivelul tuturor structurilor, iar pentru alte probleme semnalate este necesară o analiză mai complexă şi elaborarea unor iniţiative legislative. Cu toate acestea, reprezentanţii sindicatului Pro Lex consideră că negocierile nu au avut o finalitate concretă. Dialogul a fost mai mult decât necesar pentru identificarea pârghiilor de rezolvare de comun acord", arăta organizaţia sindicală în comunicat.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii protestează astăzi.
 Vizualizări articol: 379 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţiştii protestează astăzi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din National

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei