Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 257 (8481)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6156 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Proiect transfrontalier

Reprezentanții unor școli din România și Moldova au participat la un schimb de experiență la București, la inițiativa primarului Gheorghe Fron

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La inițiativa primarului comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, în perioada 27-29 octombrie 2023 a avut loc cea de a treia întâlnire din cadrul proiectului transfrontalier „Porți deschise către Prut”. Potrivit spuselor primarului Gheorghe Fron, proiectul este derulat în baza unui parteneriat încheiat între Liceul Teoretic ”I.L. Caragiale” din Orhei, Republica Moldova, Școala Gimnazială „Alexandru Ciucurencu” și  Liceul Teoretic ”Grigore Moisil”, ambele din Tulcea, Școala Gimnazială ”Constantin Blanaru” și Școala Gimnazială Băișești, din Cornu Luncii și primăria acestei comunei. Activitățile de culturalizare din cadrul proiectului s-au desfășurat la București la inițiativa lui Gheorghe Fron, acesta fiind caracterizat de oaspeții din Moldova ca „un om de mare omenie și patriot înflăcărat”. Acțiunile s-au desfășurat sub deviza „Uniți sub tricolor: Basarabia, Bucovina, Dobrogea!”, într-o atmosferă dominată de un entuziasm pur românesc, de trăire și simțire românească care au depășit granițele reale. 

Gheorghe Fron a arătat că la schimbul de experiență au participat cadre didactice de la unitățile de învățământ partenere, însoțite de directorii acestora, iar agenda acestei reuniuni a inclus vizite la Palatul Parlamentului, la Muzeul Național de Istorie al României, la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, la Universitatea Politehnică București, la Facultatea de Automatică și Calculatoare și la Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică și la Teatrul ”Elisabeta”, unde oaspeții au vizionat spectacolul ”Milionul, nepoatele și milionarul”, cu ajutorul actriței sucevence Raluca Ghervan. „Aceste trei zile petrecute în capitala României au fost un bun prilej pentru parteneri să discute și să finalizeze proiectul aflat în desfășurare, proiect ce vizează creșterea calității actului didactic prin promovarea învățării colaborative și a promovării exemplelor de bună practică. Ospitalitatea gazdelor, entuziasmul oaspeților, uniți de aceeași trăire românească, locurile încărcate de istorie, frumusețea locurilor vizitate au facilitat realizarea unei activități deosebite pline de amintiri frumoase”, a spus Gheorghe Fron. El a ținut să le mulțumească în mod special deputaților Eugen Bejinariu și Gheorghe Șoldan pentru sprijinul acordat în organizarea activităților din cadrul acestui proiect. „Toate activitățile acestei întâlniri de suflet nu ar fi fost posibile fără sprijinul domnilor deputați George Șoldan și Eugen Bejinariu, al domnului Gabriel Petrea, director general adjunct al Universității Politehnice București și nu în ultimul rând al doamnei Alina Sandu, șef birou Relații cu Liceele, care au facilitat găzduirea grupului de profesori, oferindu-le condiții impecabile de cazare și masă și vizite importante la diferite obiective”, a declarat primarul comunei Cornu Luncii.

Proiectul transfrontalier „Porți deschise peste Prut” a fost inițiat în anul 2019 de primarul Gheorghe Fron, alături de profesoara Tatiana Cotruța, de la Liceul Teoretic ,,I.L. Caragiale” din Orhei și profesoara Minodora Ciulei, de la Școala Gimnazială ”Alexandru Ciucurencu” din Tulcea. Fron a explicat că proiectul își propune realizarea unei comuniuni din punct de vedere educativ, cultural, artistic și spiritual în vederea îmbunătățirii demersului didactic și cunoașterea valorilor educaționale, culturale și spirituale din spațiul românesc și moldovenesc de către elevii și profesorii implicați în proiect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reprezentanții unor școli din România și Moldova au participat la un schimb de experiență la București, la inițiativa primarului Gheorghe Fron.
 Vizualizări articol: 700 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reprezentanții unor școli din România și Moldova au participat la un schimb de experiență la București, la inițiativa primarului Gheorghe Fron0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei