Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 257 (8481)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6156 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aproape 60 de salariați ai Casei de Asigurări de Sănătate Suceava protestează, începând de joi, cerând salarii mai mari

Miercuri, 1 Noiembrie 2023 (18:18:45)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salariații din Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Suceava, cu excepția directorilor, vor desfășura acțiuni de protest la sediul instituției, începând de joi, 2 noiembrie a.c., pentru o perioadă nedeterminată. La nivelul CAS Suceava sunt 36 de membri de sindicat, dar pentru protest au semnat toți cei 58 de salariați. Până la momentul publicării acestei știri liderii de sindicat nu au putut să ne spună în ce vor consta exact „acțiunile de protest” care încep joi.

Protestul este organizat la nivel național, fiind anunțat de Blocul Național Sindical (BNS) și Federația Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate, care au transmis că angajații Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, ai Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București, ai Caselor Județene de Asigurări de Sănătate și ai Casei de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești intră de joi, 2 noiembrie, în protest generalizat pe perioadă nedeterminată. Sindicaliștii cer creșteri de salarii, pe motiv că  veniturile lor nu ar mai fi crescut din 2018.

Sindicatul este cel care a anunțat că, din data de 2 noiembrie a.c., activitatea de relații cu publicul va fi grav perturbată, inclusiv procesarea documentelor venite de la furnizorii de servicii, de la companii (concedii medicale) și a programelor naționale de sănătate, din cauza faptului că majoritatea salariaților din CNAS, CASMB,CJAS-uri și OPSNAJ intră în protest generalizat pe perioadă nedeterminată.

”Nu am cerut rectificări bugetare! Resursele financiare necesare salariilor noastre sunt insignifiante și se regăsesc deja în bugetul CNAS datorită economiilor făcute la fondul de salarii pe parcursul acestui an. Atragem încă o dată atenția că, în ultimii 4 ani, prin plecări voluntare, această instituție a pierdut peste 25% din totalul salariaților din motive de politică salarială. Avem nevoie de o soluție juridică pentru a putea plăti salarii corecte lucrătorilor din CNAS, CASMB, CAS județene și OPSNAJ”, se arată într-un comunicat de presă remis de sindicate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 60 de salariați ai Casei de Asigurări de Sănătate Suceava protestează, începând de joi, cerând salarii mai mari.
 Vizualizări articol: 944 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 60 de salariați ai Casei de Asigurări de Sănătate Suceava protestează, începând de joi, cerând salarii mai mari5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei