Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 257 (8481)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6156 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Magazine LIDL, amendate de Protecția Consumatorilor: „<Ciupitul la cântar> a devenit o formă de comerț”

Miercuri, 1 Noiembrie 2023 (12:26:55)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nouă magazine LIDL din județ au fost amendate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) Suceava cu 156 mii lei (peste 1,5 miliarde de lei vechi), lista abaterilor constatate de inspectorii suceveni fiind una consistentă.

Comisarii au aplicat 12 amenzi contravenționale în valoare de 156 mii de lei, au dat două avertismente, au oprit definitiv de la comercializare mai multe produse neconforme și au propus emiterea deciziei de încetare a practicii comerciale incorecte pentru trei dintre unități.

”<Ciupitul la cântar> a devenit o formă de comerț. Ciudat este că niciodată nu se gândește nimeni să adauge un pic, astfel că totdeauna iese în pagubă consumatorul! Dacă știi că procesul tehnologic scade cantitatea, cum se întâmplă că nimeni nu pune puțin în plus, pentru a preveni scăderea! Lidl este corigent la cântar și nu numai!”, a arătat Horia Constantinescu, președinte Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, verificările având loc în magazine Lidl din întreaga țară.

Dintre cele mai importante abateri constatate de echipele de control, menționăm: comercializarea unor produse alimentare cu diferențe de gramaj față de cel menționat pe ambalaj; diferențe de preț dintre raft și casa de marcat; produse depozitate necorespunzător, cu arsuri de gheață; comercializarea unor fructe și legume cu modificări organoleptice sau de o calitate inferioară, la raft fiind menționată calitatea I; comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită; lipsa mențiunilor referitoare la ingredientele produselor și la valoarea nutrițională a acestora, pe etichetele produselor din zona de panificație; comercializarea unor jucării fără a avea menționate pe etichetă avertismentele legate de utilizare.

Cât privește produsele expirate, „deși se comunică o dată limită de valabilitate a unui stoc limitat, produsele se regăsesc și după data limită comunicată, unele chiar mai ieftine”, spun reprezentanții CJPC Suceava.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Magazine LIDL, amendate de Protecția Consumatorilor: „ a devenit o formă de comerț”.
 Vizualizări articol: 2699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Magazine LIDL, amendate de Protecția Consumatorilor: „ a devenit o formă de comerț”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei