Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 239 (8463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9748 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5777 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Părerea lui Dan

Pacifism supus? Până unde?

          Războiul din Ucraina este o catastrofă planetară și forma cea mai oribilă în care ființa umană se poate manifesta! Precum gunoaiele după puhoi, apar în aceste groaznice momente cei care își dau cu părerea sau au soluții. Îi bănuiesc de ticăloșie – prostie sau că sunt cumpărați pe ”doi bani” de criminalii planetei. În permanență răspund ”prezent” la ordinele Estului și promovează acțiuni sau mesaje pregătite de FSB (fostul KGB) într-un limbaj valabil pentru întreaga Europă. Nici măcar nu se obosesc să diferențieze mesajul în funcție de specificul fiecărei țări. Cei de pe meleagurile noastre dovedesc un plus de primitivism, generat, cred eu de lipsa de cultură generală și mai ales de cunoștințe privind istoria relațiilor României cu Rusia de-a lungul secolelor.

          Faptul că conflictul s-a transformat într-un război de uzură care slăbește economic și uman participanții face ca dorința de pace să se manifeste mai puternic. Se spune că cea mai păguboasă pace e preferabilă războiului! Nu este adevărat, chiar dacă sună cinic! Să dorești pace după ce ucizi, distrugi și ocupi teritoriul vecinului? Să rămâi cu zonele ocupate, să nu plătești despăgubiri și să nu fii sancționat pentru crime? Nu este normal! Și nici rezonabil!! Dar așa vrea Rusia acum și pune în funcțiune toată propaganda ticăloasă. În care a angrenat și o serie de ticăloși și de la noi! Pacea, inclusiv cea susținută de China, aliatul Rusiei, presupune recunoașterea granițelor din 1991 după destrămarea URSS. Iar agresorul să plătească pentru distrugeri și moarte! Cei care au declanșat războiul să răspundă în fața Tribunalului Internațional de la Haga, unde unii (Putin de exemplu) sunt deja condamnați. Aceasta este pacea reală pe termen lung, cu garanții internaționale (de ce nu NATO?) și nu doar un armistițiu care va dura până Rusia își revine economic și militar.

          Să cedeze Ucraina, Moldova sau Georgia din teritorii și suveranitate pentru că așa dorește Putin și clica lor de criminali? Să aibă dreptul de a-și trimite hoardele Estului asupra statelor suverane? Nu realizează putiniștii că vom urma și noi? De câte ori am fost invadați de ruși în ultimii 200 de ani (de 13 ori și au rămas pe teritoriul nostru între 1 an și 14 ani)? Toate invaziile rusești, inclusiv când eram aliați (contra turcilor, nemților) au fost însoțite de jaf, viol și crime! Asta ne doresc cei care susțin mesajele pacifiste din Rusia? Ticăloșie dublată de prostie într-un mediu needucat și violent! Și se manifestă fără perdea.

          Nu este de dorit o pace în genunchi și nu toate popoarele cred că supuși sunt avantajați! ”Capul plecat, sabia nu-l taie” nu este valabil pentru toate națiunile.

          Nu am intenționat să dau lecții de istorie! Am pus numai întrebări, aproape retorice. Toți știu răspunsul din cărțile de istorie sau din relatările celor în etate. Iar rușii cunosc doar ”limbajul forței”, cum spunea Churchill. Cei care îi iubesc când ucid și distrug s-ar putea muta în Rusia. Și eu iubesc romanul rus, muzica simfonică și poezia rusească! Niciodată pacea rusească!! Până aici!!!

 

D.S.

 

PS: S-au înmulțit în neștire horele preelectorale! Să vedeți în 2024! Joc și strigături să acopere planeta! Le putem da la export? Cu tot cu interpreți! Putem să plătim, numai să îi ia! De tot!!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pacifism supus? Până unde?.
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pacifism supus? Până unde?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei