Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 239 (8463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lămuriri

Deputatul Ioan Balan vrea să afle care va fi impactul majorării salariului minim asupra investițiilor cu bani europeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Investițiilor și proiectelor europene, Adrian Câciu, căruia îi cere să clarifice care va fi impactul majorării salariului minim asupra proiectelor de investiții finanțate din fonduri externe nerambursabile. ”Consiliul Județean Suceava, condus de domnul Gheorghe Flutur, a reușit să demareze proiecte de investiții care totalizează peste 1,4 miliarde de euro, cea mai mare parte a finanțării fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile (fonduri de coeziune sau din Planul Național de Redresare și Reziliență). Este important de precizat faptul că toate proiectele au fost declarate eligibile și au fost aprobate spre finanțare în baza unor criterii precise, inclusiv cheltuielile de personal aferente (costul cu forța de muncă)”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul sucevean a mai amintit că Guvernul României a majorat salariul minim brut garantat în plată de la 3.000 de lei la 3.300 de lei și urmează să majoreze salariul minim brut garantat în plată în sectorul construcțiilor de la 4.000 de lei la peste 4.500 de lei (astfel încât să nu fie afectat cuantumul salariului minim net).

Ioan Balan mai spune că toate costurile aferente cheltuielilor de personal se vor majora substanțial și pot avea efecte asupra derulării programelor de investiții.

În acest context, deputatul liberal vrea să știe dacă, în urma majorării salariului minim brut pe economie garantat în plată, Ministerul Investițiilor și proiectelor europene va dispune o suplimentare a finanțării bugetelor alocate proiectelor de investiții cu sumele necesare acoperirii majorării cheltuielilor de personal. De asemenea, Ioan Balan vrea să afle ce măsuri vor fi dispuse astfel încât implementarea proiectelor aflate în derulare cu finanțare externă nerambursabilăsă nu fie pusă în dificultate de majorările costurilor cu forța de muncă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan vrea să afle care va fi impactul majorării salariului minim asupra investițiilor cu bani europeni.
 Vizualizări articol: 437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan vrea să afle care va fi impactul majorării salariului minim asupra investițiilor cu bani europeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei