Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 239 (8463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drept la replică

În vederea unei corecte informări a publicului, referitor la articolul „Ucrainenii din toată țara se revoltă împotriva actualei conduceri a Uniunii Ucrainenilor din România” (https://www.monitorulsv.ro/Local/2023-10-07/Ucrainenii-din-toata-tara-se-revolta-impotriva-actualei-conduceri-a-Uniunii-Ucrainenilor-din-Romania), din data de 06.10.2023, autor: Sandrinio NEAGU, ținând cont de prevederile legale, Uniunea Ucrainenilor din România solicită publicarea următorului:

 

Drept la replică

 

Uniunea Ucrainenilor din România se distinge ca o organizație de importanță deosebită pentru comunitatea ucraineană, funcționând în conformitate cu legile țării și cu propriul Statut. Procesul de alegere a conducerii locale și județene a implicat participarea activă a mii de etnici ucraineni, membri ai UUR. Toți membrii prezenți au avut posibilitatea de a-și exercita dreptul de a-și alege liderii prin intermediul Birourilor Organizațiilor Locale și al Comitetelor Județene, două structuri de conducere care adună peste 1000 de reprezentanți. Subliniem faptul că acest număr semnificativ se referă exclusiv la nivel local și județean.

Constatăm cu stupoare că inițiatorii demersului controversat, la care se face referire în articolul publicat, folosesc aceeași practică specifică lor, de înșelăciune, fals și uz de fals, precum și de folosire fără drept a unor denumiri oficiale, toate printr-un comportament sfidător-abuziv, de care au dat dovadă nu o dată, ci de-a lungul timpului.

Prin demersurile lor, aceste personaje, care nu au nimic în comun cu valorile și spiritul pe care s-a fondat Uniunea Ucrainenilor din România, încearcă să destabilizeze comunitatea ucraineană și să dezbine membrii Uniunii, prin false apeluri la „protest”, care, în realitate, sunt motivate de interesele lor strict personale. Scopul lor este evident: de a dezinforma și manipula membrii comunității ucrainene și autoritățile din județul Timiș.

Sunt persoane din același grupuleț, care, în 2008 – prin înscrisuri false, în 2012 – prin organizarea unui fals Congres, în 2016 – prin crearea unei clone a Uniunii, în 2019 – prin tentativa înființării unei organizații paralele, au încercat, în mod abuziv, să pună mâna pe patrimoniul UUR, iar acum, printr-o dezinformare dusă la extrem, încearcă să dezbine comunitatea ucraineană, acționând ca și cum ar fi membri ai UUR, iar participanții la protest – ar avea vreo calitate în cadrul Uniunii.

Și de această dată, inițiatorii acțiunii au obținut de la Primăria municipiului Timișoara, în numele Uniunii și prin folosirea fără drept a denumirii „Uniunea Ucrainenilor din România”,  autorizație de desfășurare a unei acțiuni de protest la sediul UUR – Filiala Timiș din str. Mareșal Alexandru Averescu, nr. 3 B.

 Inspirați de modelul generat de „laboratoarele” propagandei ruse, care, pentru atingerea scopurilor sale, instigă oameni și dezbină societăți, provoacă conflicte și seamănă ură, promovează comportamente agresive și subminează procesele electorale, acești impostori, care nu respectă valorile fundamentale pe care s-a clădit Uniunea Ucrainenilor din România, au făcut, la fiecare patru ani, începând cu anul 2008, încercări de a organiza alegeri, altele decât cele prevăzute în Statutul UUR, inclusiv cu participarea unor persoane care nu au nimic în comun cu etnia ucraineană, din dorința de a substitui conducerea aleasă în mod legal cu persoane străine și cu proceduri nelegitime.

Prin urmare, Consiliul UUR îi îndeamnă pe toți membrii comunității ucrainene să nu cadă în plasa acestor impostori și să nu se lase atrași în jocuri și acțiuni de manipulare. Aducem la cunoștința tuturor membrilor comunității ucrainene din România că acest așa-zis protest este ilegal și neîntemeiat, neavând nimic în comun cu UUR.

Alegerile interne în cadrul structurilor UUR, inclusiv cele din județul Timiș, s-au desfășurat în strictă concordanță cu legislația în vigoare, cu prevederile Statutului Uniunii și cu hotărârile organelor de conducere: niciun membru al UUR nu a contestat rezultatele acestora.

UUR își rezervă dreptul de a sesiza organele competente și de a formula acțiuni în instanță împotriva celor care folosesc, fără  drept, denumirea organizației și aduc în mod deliberat atingere prestigiului și unității Uniunii.

În concluzie, considerăm că atât titlul materialului de presă la adresa căruia solicităm publicarea dreptului la replică, cât și informațiile prezentate în cuprinsul acestuia sunt tendențioase, nedocumentate și de natură a induce în eroare cititorii. Vă stăm la dispoziție pentru orice informații pe acest subiect și vă rugăm, ori de câte ori situația o impune, să solicitați și punctul de vedere al organizației noastre, potrivit regulilor/cutumelor deontologice.

Uniunea Ucrainenilor din România

prin prim vicepreşedinte Moisei Bogdan

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drept la replică.
 Vizualizări articol: 802 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Drept la replică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei