Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 239 (8463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Voluntariat

Aproape 90 de săteni din Pleșești au fost consultați gratuit de Caravana cu Medici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O echipă de voluntari formată din medici specialiști, medici rezidenți și studenți a oferit consultații gratuite pentru 87 de persoane din satul Pleșești, comuna Vulturești, județul Suceava. Coordonatoarea Departamentului Fundraising al filialei Iași a Asociației Caravana cu Medici, Paula-Diana Budescu, a informat, printr-un comunicat de presă, că în data de 7 octombrie a.c., localnicii din Pleșești au beneficiat în mod gratuit de un control de medicină internă amănunțit, realizat de către echipa de voluntari ai asociației.

Activitatea s-a desfășurat în incinta Școlii Gimnaziale „Constantin Tomescu” Pleșești, unde o parte din sălile de clasă au fost transformate în cabinete de consultații. Pacienții au primit rezultatele analizelor recoltate cu o săptămână înainte, iar fiecăruia i s-a efectuat o electrocardiogramă și un examen clinic general amănunțit. Unui număr de 30 de pacienți li s-au făcut ecografie abdomino-pelvină, iar altor 27 de pacienți, ecocardiografie. „În urma acestora, fiecare pacient a primit recomandările de tratament sau de investigații suplimentare necesare pentru îmbunătățirea stării de sănătate și a calității vieții”, a declarat Paula-Diana Budescu.

Aceasta a mai spus că Asociația Caravana cu Medici vine în întâmpinarea persoanelor din mediul rural cu un set de analize de bază și o serie de investigații clinice și paraclinice care pot depista anumite afecțiuni înainte de apariția simptomelor sau în faza de început, astfel încât acestea să poată fi tratate și ținute sub control.

Coordonatoarea caravanei cu nr. 185, Vladislava Covalciuc, a declarat că acțiunea de la Pleșești s-a realizat la solicitarea Iulianei Moroșanu, președinta Asociației „Împreună pentru Viitor” Vulturești, deoarece în localitate accesul la servicii medicale este limitat. Echipa de voluntari a fost formată din medici specialiști și medici rezidenți din specialități precum cardiologie, gastroenterologie, boli infecțioase, medicină internă, radiologie, ajutați de studenți la medicină.  „Ne-am bucurat să fim prezenți în satul Pleșești, deoarece am depistat 12 cazuri noi de diabet zaharat și 24 de cazuri  cu  hipertensiune arterială, iar aproximativ 40% dintre beneficiarii caravanei prezentau dislipidemii.  Cu toate acestea, printre amalgamul patologiilor întâlnite, am avut plăcerea de a împărtăși o bucurie deosebită cu o pacientă care a aflat, în urma examenului ecografic, că va deveni mămică. Distanța și lipsurile financiare împiedică frecvent pacienții să ajungă la medic pentru examene și analize de rutină, motiv pentru care considerăm că această caravană a adus un real beneficiu locuitorilor comunei, care au considerat această zi o binecuvântare, o parte dintre aceștia întrebându-se retoric ce au făcut bun pentru a merita ajutorul din partea caravanei”, a afirmat Vladislava Covalciuc.

Caravana cu Medici Iași este ramura locală, responsabilă de regiunea Moldovei, a Asociației Caravana cu Medici. De 7 ani de zile organizează caravane lunar în județele Moldovei, unde timp de un weekend, o echipă multidisciplinară de medici specialiști, rezidenți și studenți evaluează gratuit starea de sănătate a populației din comunitatea locală. Abordarea este axată pe prevenție. La nivel național, până în prezent s-au organizat peste 160 de caravane, dintre care 53 în județele Moldovei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 90 de săteni din Pleșești au fost consultați gratuit de Caravana cu Medici.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 90 de săteni din Pleșești au fost consultați gratuit de Caravana cu Medici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei