Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 239 (8463)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În sfârșit!

Podul provizoriu de la Milișăuți este finalizat și ar trebui să fie circulabil în câteva zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Amenajarea podului provizoriu din tuburi de la Milișăuți a fost finalizată, iar până să devină circulabil mai trebuie făcute amenajările legate de indicatoare rutiere și semaforizare. Au fost montate și parapetele de protecție din proiect, iar podul mai trebuie recepționat.

”Constructorul a dat asigurări că în cel mai scurt timp va finaliza și amplasarea indicatoarelor rutiere și a semafoarelor strict necesare asigurării unei circulații fluente și în condiții de siguranță”, a anunțat Prefectura Suceava.

Luni, 16 octombrie, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a convocat la podului rutier de pe DN 2H Milișăuți-Rădăuți o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Scopul întâlnirii este urgentarea închiderii podului mare, care trebuie închis în vederea montării grinzilor care îi vor asigura noua structură.

Grinzile sunt aduse la Milișăuți deja de luni de zile de către firma Test Prima Suceava, care le-a plătit deja de foarte multă vreme, dar nu a putut lucra la montarea lor, în lipsa podului provizoriu care să asigure circulația cât podul mare va fi închis.  

Este deja mai bine de un an de zile de când șantierul podului mare de la Milișăuți este blocat din cauză că nu s-a putut face la timp acest pod provizoriu.

Un șir nesfârșit de bâlbe ale Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași a dus la o situație care reprezintă un veritabil exemplu de ”Așa nu” privind modul de gestionare a unei lucrări pe care o așteaptă zecile de mii de oameni care circulă între Suceava și Rădăuți.

Dacă nu mai apar surprize neplăcute, firma Test Prima ar putea trece la lucrarea la podul mare de săptămâna viitoare. 

Trebuie subliniat că podul mare de pe DN 2H Rădăuți-Milișăuți trebuie desfăcut, consolidat, iar apoi se va trece la montarea noilor grinzi. Realist vorbind, având în vedere că vine și iarna, podul rutier de la Milișăuți nu va putea fi redeschis mai repede de 6-7 luni de la momentul închiderii.

În februarie 2020, trotuarul de pe podul de la Milișăuți s-a surpat cu tot cu balustradă, pe o porţiune de 27 de metri, ajungând în albia râului Suceava.

De atunci, din februarie 2020, pe podul de la Milișăuți se circulă alternativ, cu semafoare.

Podul de la Milișăuți a fost construit din 1962. Cu excepția zonei reconstruite în 2018, restul podului este din 1962, ceea ce explică în parte problemele apărute.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Podul provizoriu de la Milișăuți este finalizat și ar trebui să fie circulabil în câteva zile.
 Vizualizări articol: 737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podul provizoriu de la Milișăuți este finalizat și ar trebui să fie circulabil în câteva zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei