Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 166 (8390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Alianţa Franceză din Suceava

Ateliere de creație pentru copii organizate în cadrul Şcolii de vară „Să descoperim limba franceză de la o vârstă fragedă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alianţa Franceză din Suceava a sărbătorit vineri, 14 iulie, Ziua Națională a Franței în cadrul Şcolii de vară francofone „Découvrir le français dès le plus jeune âge” / „Să descoperim limba franceză de la o vârstă fragedă”, școală de vară destinată copiilor cu vârste între 7 și 13 ani.

Micii francofoni, coordonaţi de profesorii formatori Laura Ciurari şi Mihaela Şerban, au recreat atmosfera de festivitate și de petrecere din Franța. Am aflat de la organizatori că activitățile propuse au vizat familiarizarea cursanților cu importanța acestei zile. Pe 14 iulie 1789, revoluționarii parizieni au luat cu asalt unul dintre cele mai mari simboluri ale absolutismului monarhic, Bastilia. În anul următor, la aceeași dată, la sărbătoarea reconcilierii și unității francezilor, regele Ludovic al XVI-lea a jurat credință legii și Națiunii. Astfel, celebrul enunţ „Libertate, Egalitate, Fraternitate” a devenit deviza Republicii Franceze.

Cursanții suceveni au ascultat imnul național al Franței, La Marseillaise, au studiat simbolurile Franței, au colorat fișe cu elemente reprezentative pentru Franța, precum drapelul tricolor sau cocoşul galic, au confecționat cocarde, stegulețe şi ghirlande. Ambele grupe au decorat sălile de clasă și au lucrat exerciții interactive, ce au permis fixarea vocabularului referitor la Ziua Națională a Franței.

În atelierele propuse de Mihai Grăjdeanu, autor și profesor de bandă desenată, fondator al programului Banda Desenată Aplicată la Școală (BDAŞ), participanţilor li s-a permis să-și pună în valoare imaginația și creativitatea. Aceste ateliere au vizat combinarea elementelor specific românești cu cele specific franțuzești. Au rezultat desene atent realizate, în care Turnul Eiffel, Coloana Infinitului a lui Constantin Brâncuși, croissantul, bagheta, strugurele şi celebra bucată de brânză au devenit personaje de bandă desenată antrenate în poveşti surprinzătoare.

De asemenea, în atelierele de teatru în aer liber, coordonate de prof. Mariana Ciupu, copiii au descoperit diferite tehnici utile în comunicarea teatrală. Aceştia au căpătat astfel încredere pentru a se exprima liber şi a pune în scenă mici dialoguri în limba franceză.

„Şcoala de vară francofonă continuă şi în această săptămână cu noi ateliere interactive destinate învăţării limbii franceze, dar şi diferite activităţi culturale, educative şi sportive”, au transmis organizatorii.

Partenerii acestui proiect sunt: Agenţia Universitară a Francofoniei, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Centrul de Reuşită Universitară, Primăria Municipiului Suceava, Asociația Română a Profesorilor Francofoni, filiala Suceava, Casa de Cultură a Studenţilor, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Compartimentul de Analiză și Prevenirea a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, Logischool, Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava, Bucovina Dance Studio.

Cea de-a IV-a ediție a Școlii de vară francofone beneficiază de sprijinul echipei de formatori francezi din cadrul Asociaţiei „Français sans Frontières”, de prezenţa unei stagiare francofone FLE, precum și de o echipă de voluntari entuziaști.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ateliere de creație pentru copii organizate în cadrul Şcolii de vară „Să descoperim limba franceză de la o vârstă fragedă”.
 Vizualizări articol: 429 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ateliere de creație pentru copii organizate în cadrul Şcolii de vară „Să descoperim limba franceză de la o vârstă fragedă”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei