Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 166 (8390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Administrație

Angelica Fădor: Primăriile pot să acceseze mai multe fonduri în urma unor amendamente ale PNL la două legi promulgate de președintele României

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a anunțat că președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat două legi importante, legile 229/2023 și 230/2023, pentru o funcționare mai bună a autorităților publice locale, ca urmare a amendamentelor deputaților PNL în dezbaterea din Camera Deputaților. Angelica Fădor a explicat că Legea nr. 229/2023 prevede majorarea plafonului până la care unitățile administrativ-teritoriale se pot împrumuta din Trezorerie pentru cofinanțarea programelor europene și fonduri nerambursabile.

„Această lege aduce o dublare a plafonului existent și permite solicitarea de împrumuturi și pentru asociațiile de dezvoltare intracomunitară, conform unui amendament introdus de către PNL. Legea va fi publicată în Monitorul Oficial săptămâna aceasta și va intra în vigoare la trei zile de la publicare”, a arătat Fădor. Ea a adăugat că Legea nr. 230/2023 conține o dispoziție legală importantă care elimină obligația conducătorilor localităților de a reduce cheltuielile cu bunuri și servicii cu 10% în anul 2023. Deputatul PNL a explicat că textul legii a fost reformulat pentru a menține obligația reducerii cheltuielilor pentru șefii autorităților și instituțiilor centrale. Angelica Fădor a spus că această modificare a fost propusă de către deputații PNL, iar legea va fi publicată în Monitorul Oficial săptămâna aceasta și va intra în vigoare la trei zile de la publicare.

„Aceste două legi aduc modificări semnificative în ceea ce privește finanțarea și gestionarea autorităților publice locale. Majorarea plafonului pentru împrumuturi va permite localităților să acceseze mai multe resurse financiare pentru programele europene și fondurile nerambursabile, contribuind astfel la dezvoltarea lor. Eliminarea obligației de reducere a cheltuielilor pentru UAT în 2023 va oferi o mai mare flexibilitate și autonomie conducătorilor acestora în utilizarea resurselor și în îndeplinirea obiectivelor locale”, a precizat deputatul liberal sucevean.

Angelica Fădor a precizat că aceste măsuri legislative reprezintă un pas important în direcția eficientizării administrației publice locale și vor contribui la creșterea calității serviciilor oferite cetățenilor și la dezvoltarea comunităților locale.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica Fădor: Primăriile pot să acceseze mai multe fonduri în urma unor amendamente ale PNL la două legi promulgate de președintele României.
 Vizualizări articol: 550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angelica Fădor: Primăriile pot să acceseze mai multe fonduri în urma unor amendamente ale PNL la două legi promulgate de președintele României0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei